Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Gävle arrangera SM i friidrott igen

Gefle IF möttes av ett glädjebesked i går eftermiddag.
Stora SM återkommer till Gunder Hägg-stadion sommaren 2011.
– Det här är ett bevis på att vi har lyckats med tidigare arrangemang, säger Gefle IF:s ordförande Jan Hovdebo.

Annons

Vid ett styrelsemöte i går eftermiddag beslutade Svenska Friidrottsförbundets styrelse att utse Gefle IF till arrangör av Stora SM 2011.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag hade faktiskt inte trott att valet skulle falla på oss på förhand, säger GIF-ordföranden Jan Hovdebo.

Gefle IF arrangerade SM 1915, 1987 och 2002, och nu får föreningen alltså förtroendet för fjärde gången.

Men konkurrensen var stenhård. Meriterade klubbar som IFK Växjö, KA 2 IF (Karlskrona) och Turebergs FK (Sollentuna) valdes till slut bort till förmån för Gefle IF.

När SM 2010 dessutom går i Falun var det långt ifrån givet att GIF skulle få tävlingen.

– Vi är kända för att genomföra bra arrangemang och det här är ett tecken på det. Vi har många duktiga aktiva inom GIF, vilket också påverkar. Nu har vi mycket att leva upp till, men det ska inte bli några bekymmer. Vi har samlat på oss en del rutin vid det här laget, säger Jan Hovdebo.

Gefle IF:s lyckade SM-arrangemang 2002 spelade en avgörande roll när förbundet skulle fatta beslutet. 16 000 åskådare på tre dagar skapade en fantastisk stämning. Europacupen 2005, med

över 10 000 åskådare på två dagar, låg också bakom valet.

Svenska Friidrottsförbundets tävlingsansvarige Andreas Thornell:

– Tävlingskommittén var enig när Gävle och Gefle IF förslogs inför styrelsen. Gefle IF har gjort mycket bra tävlingar och dessutom är Gävle en stad med kunnig och stor friidrottspublik där ett SM märks i hela staden.

Mer läsning

Annons