Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt distriktsrekord i stafett för Gefle IF

Flera utropstecken och även ett par frågetecken. Det var typisk premiärkänsla över inomhus-DM i Bollnäs under andra dagens tävlande.
Bredden i sprint på tjejsidan var det som gladde mest.

Annons

I somras vann Gefle IF JSM i stafett. Vid DM på 4 x 200 m saknades hela det laget, men – det blev rekord ändå när fyra andra lovande GIF-tjejer sprang åt sig juniordistriktsrekordet.

De som var mest tända på stafett fick springa och det blev en mixad uppställning. Starttjejen Alexandra Bartee (allroundhoppare) följdes av längd- och trestegsspecialisten Fanny Anonsen och lång-häcklöparen Johanna Bromark.

Slutsträckan skötte unga sensationen Emma Gällstedt och det gav 1.48,31.

Det innebar en putsning av J-distriktsrekordet i 18–22 år med 0,61 sekund. Johanna Bromark var med i det förra laget medan övriga tre är nya.

Efter lördagens fina sprintinsatser hade man förväntningar på söndagen och de infriades till stor del. Sandra Törnros visade upp svaga starter men fin sprintstyrka. 8,06 och 8,04 var en bra debut men hon pressades hårt av Alexandra Bartee som noterade 8,13. Bra på 60 m var även Mikael Nord, Högbo med 7,83 (distriktsrekord i M50) och GIF:s 15-årige Jimmy Sundberg med 7,99.

200 m gav två relativt väntade segrare. Betty Strandberg vann KS med 26,27 före Malin Lindblom. I herrloppet gladde Oskar Borbos. Han gjorde sitt bästa lopp på lång tid och var med 23,30 bara 0,29 från inneperset.

800-löparen Andreas Efverström visade stor snabbhet med 23,84. Unga Emma Gällstedt noterade pers 27,37 och var överlägsen i F15.

F17 längd blev en vass tävling. Efter lördagens seniortävling och söndagens två 60-lopp var Sandra Törnros lite sliten och stannade på 5,22 efter teknikproblem. Det gav bara brons bakom två GIF-kompisar. Sofia Nilsson vann med fina 5,42 medan silvret gick till Fanny Anonsen med 5,23 (pers inomhus).

Mer läsning

Annons