Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord av Walldén i Wien

Jodå, det blev nytt rekord för Johan Walldén vid tisdagens internationella gala i Wien. Johan kom fyra i ett snabbt lopp och noterade sensationellt fina 1.49,43.

Annons

Han sänkte sitt nysatta inne-pers med 2,87 sekund, satte svenskt årsbästa med 2,07 sekund och slog John Norlings distriktsrekord med 1,22 sekund. En rejäl urladdning!

Men det var inget helt perfekt lopp:

–Jag kom iväg bra, men sedan slappnade jag av lite för tidigt och vips var jag näst sist in på gemensam bana. Så blir det i hård konkurrens…

Johan fick dock ett ganska bra lopp ändå:

– Ett par småstopp men annars kunde jag jobba mig fram, fortsätter Johan. Jag såg segertiden 1.47,9 och trodde jag hade 1.50. Jag var nöjd redan med det så det var riktigt skönt att se 1.49,43…

Johans lopp var riktigt starkt. Under de senaste tio åren har endast sex svenska killar sprungit snabbare inomhus. Mattias Claesson har gjort det fem år i rad men sedan är det endast Anton Asplund (1.48,48 förra vintern) som sprungit snabbare sedan 2004. Johan är nu riktigt nära sitt utepers 1.48,59. I mars genomförs inne-EM i Paris och dit är kvalgränsen 1.48,30.

Helt plötsligt förefaller den vara möjlig.

Men först väntar inomhuslandskampen i Tammerfors på lördag. Johan är uttagen på 1500 m men nu lutar det åt att det kan bli 800 m istället.

Johan har inget emot det alternativet och förbundskapten Stefan Olsson försöker få laget så bra som möjligt.

Johan är en viktig löpare i den ekvationen.

Mer läsning

Annons