Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver och brons för Simon vid JSM

Simon Pettersson 21, från den lilla byn Sixarby i norra Uppland, kunde bokföra en ny fin framgång när JSM i friidrott avgjordes i Göteborg.
– Jag är verkligen nöjd med min insats nere i Göteborg. Jag satte ett fint personligt rekord i kula och tog här SM-silvret.

Annons

Simon, som vid flera tillfällen uppträtt i blågul dress, visade att han verkligen också hör hemma i toppen bland Sveriges juniorer. Vid SM-tävlingarna, som genomfördes i Sätrahallen i Stockholm, tog också Simon ett brons i viktkastning.

– Ja, och resultatet i kula var verkligen en positiv överraskning. Mitt bästa resultat tidigare var 15,80 och nu lyckades jag få i väg kulan hela 16,65, sa en mycket nöjd Sixarby-Simon.

Nicklas Klingstedt, tävlande för Hässelby, var den enda som kunde matcha Simon. Nicklas tog hem JSM guldet med en stöt som mätte 17,30.

I viktkastningen blev det en bronsmedalj för Simon. Här kastade han 16,29 och segraren Tim Söderqvist, tävlande för Dals Södra, toppade med resultatet 17,71. Gustav Liberg tog silverplatsen med kast som mätte 17,51 meter.

Simons resultat i Göteborg var ju också ett fint kvitto på att han skött vinterträningen på rätt sätt. Nu väntar närmaste ett veckoläger nere i Leria i Portugal och sedan tävling på samma plats, där Simon är uttagen att tävla för Sverige i Vinterkastet och då är det diskus som gäller.

– Jag hoppas på ett bra resultat nere i Portugal. Jag har ju gjort 55,39 förra säsongen. Kvalgränsen till JEM i Tallin (Estland) är 55 meter. Men förbundet kräver kanske att jag klarar 55 meter en gång till innan EM, säger Simon, som sedan en tid specialtränas nere i Växjö av Islänningen Vestin Hofstenson.

Sixarby-Simon, som mäter 198S i strumplästen och väger 99 kilo, har verkligen måtten för att lyckas framöver i kastgrenarna.

Simon tävlar i nuläget för Upsala IF men har Örbyhus Friidrott som moderklubb.

Mer läsning

Annons