Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sixarby-Simon i landslaget

/

Simon Pettersson, 21 fick på tisdagen klartecken från Svenska Friidrottsförbundet.
Simon är den förste junior som fått klartecken för att representera blågult vid junior-EM i Tallin Estland som avgörs 9-12 juli.

Annons

Det är främst hans strålande diskusresultat som mätte hela 60,25 och som Simon presterade vid lag-SM kvalet i Eskilstuna 23 maj.

Simon har höjt sitt personliga rekord från förra säsongen rejält. Då kastade han som längst 55,39. Nu är hans "pers" alltså nära fem meter längre. Simon har också imponerande mått och vikt, han väger 99 kilo och mäter 198 i strumplästen.

Simon har också gjort ytterligare ett bra resultat. Det var vid en kasttävling i Växjö, där han både tränar och studerar. Vid den tävlingen noterades Simon för ett längstakast som mätte 59,01 meter.

Vilka möjligheter tror du att du har vid JEM i Tallin?

– Jo, det ser väl ganska bra ut. Jag vet att jag ligger sexa när det gäller årsbästa för juniorer i Europa. Kan jag prestera runt 60 meter i Tallin, så ska jag ha en bra chans att nå finalen.

– Det är också min målsättning att kunna nå finalen och formen känns riktigt bra, säger Sixarby-Simon.

Nere i Växjö studerar Simon både Fastighetsteknik och Företagsekonomi. Han tränas av Islänningen Vestin Hafsteinsson, som har sju Svenska juniorer i sitt "stall".

År 2013 fanns också Simon med på JEM och tog då en 17 plats i mästerskapet.

– Det är meningen att det ska bli bra mycket bättre i Tallin, säger en förhoppningsfull Simon från den lilla byn Sixarby i Norduppland.

I nuläget tävlar han för Upsala IF.

Mer läsning

Annons