Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark återkomst för Gefle IF

/

I helgen var det premiär för Kraftmätningen inomhus. Det är friidrottens populära lagtävling som nu på begäran från många klubbar flyttat in och gjort en version för 16-17-åringar.

Annons

Tävlingen gav några intressanta besked. Storstadsklubbarna var chanslösa mot Linköpings GIF i guldstriden. Och – Gefle IF återkom med besked i lag. Fjärdeplats med ytterst lite avstånd fram till bronset.

Gefle IF har under några säsonger varit väldigt tunna på pojksidan och det var osäkert med deltagandet. Men efter en del telefonerande kunde laget räkna in tre nytillskott och med ett inlån från Skade (Helt OK i Kraftmätningens regler) så var laget på banan.

Det gick överraskande bra och GIF var tidvis uppe på medaljplats. De mer rutinerade tjejerna radade upp personliga rekord och de debuterande pojkarna var sensationellt bra. Ledande tjejer var säkra trion Amanda Seger, Moa Nykvist och Linnéa Anonsen som trivdes bra i längd, häck och kula. Amanda hade pers 9,36 i häckloppet och 5,28 i längd. Moa noterade

9,49 resp 5,27 och slog sedan till med 10,48 i kula. Linnéa persade klart i längd med 5,12 och med 9,57 i kula.

Dessa tre fick bra stöd av övriga. 60-specialisten Vilma Åkerman bidrog med stafett-speed och tuff löpning på 800 m. Linda Skoglund vann klart sitt 800-heat. I laget deltog också Josefin Möller, Maja Swang och Saga Dahlberg.

Pojkarna var tippade att bli rejält utklassade men så blev det inte alls. Första gren var längd och där blev det 5,83 för Johan Snellman och

5,81 för Martin Suasa Larsson. Båda resultaten kring topp-20 i Sverige i år. Martin visade upp avancerad teknik för en debutant och nosar nu på bästalistan i flertalet grenar. Joakim Nyberg bidrog på 800 m, längd och i kula. Fredrik Nordin jättepersade i längd. Stafettlaget hade oturen att råka ut för en vanlig sak i stafett inomhus – Max Strömgren blev omkullsprungen i växeln och tappade trots topplöpning många värdefulla sekunder. Skades Victor Holmström var lagets snabbaste på 800 m och persade i längd med 5,24.

– Det här var väldigt inspirerande, kommenterade lagledaren Filip Almgren.

– Nu siktar vi på fler lagtävlingar i sommar.

Slutpoängen var trevlig läsning. Före GIF kom Linköping, Helsingborg och Huddinge. Efter GIF kom tre av landets allra bästa klubbar – Göta, Hässelby och Tureberg.

Mer läsning

Annons