Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff Martinsson gjorde bra tid

Erik Martinsson, Gefle IF, klev in i inomhus-EM i friidrott under fredagen.
Han gjorde ett bra lopp – men det räckte inte till avancemang.

Annons

Erik Martinsson satsade allt han hade i sitt 400 m-heat och utmanade i kampen om semifinalplatser. En ny erfarenhet för Erik var att springa mot toppkonkurrens på 6-banorsarena. Erik skötte den delen bra och vågade vara fysisk – ja, nära nog lite tuff.

Erik passerade 200 m på 22,1 (= snabbare än pers inomhus) när det blev trångt in på gemensam bana. Erik och danske Benjamin Vedel hamnade axel mot axel och det blev några törnar. Välväxte Erik klarade sig bäst men även han förlorade rytm och viktiga tiondelar. Det var i mål en bit kvar till avancemang men tiden 48,09 var bland de bästa som Erik har noterat.

– Det kändes bra och jag var aldrig nervös. Orkade aldrig riktigt komma igen efter kampen mot danske Vedel, säger Martinsson.

Det pratades direkt efter loppet om en eventuell diskning av Erik men resultaten stod kvar.

– Sånt där händer på 400 m, kommenterade Erik. Jag har råkat ut för rejälare smällar flera gånger.

Erik var på det hela taget nöjd:

– Otroligt kul att att vara med i sådana här tävlingar. Nu ska jag hem och träna vidare. Junior-EM i juli väntar och det blir sjukt kul.

Avslutningsvis kan man sammanfatta tävlingen med ett välkänt citat i

friidrottskretsar:”Det finns några riktigt hårda och tuffa idrotter. Boxning, fullkontakt karate, ultimate fighting – och 400 m inomhus”.

Mer läsning

Annons