Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga Gefle IF-friidrottare öste på i Falun

/

I lördags avgjordes Falu IK Spelen i Falun och Gefle IF hade ett stort gäng på plats.

Annons

Linn Egerfält (F17) verkar vara i fin form. Efter trestegspers tidigare i vinter kom nu även ett nytt pers i längd inomhus med 4,98. 

I P13 kan man konstatera att Ishak Sadeks kanontid på 60 m på Hammarbyspelen inte var en tillfällighet för det gick fort även denna gång. Med 8.04 kammade han hem silvermedaljen med endast tre hundradelar från guldet.

På 600 m blev det en sololöpning för Ishaks del då ingen annan mäktade med hans tempo. Seger i grenen och bakom sig fick han med sig klubbkamraten Måns Sandmark på silverplatsen som sänkte sitt personbästa ner till 2.03.02.

Natthaphon Muanngoen (P15) har haft en utveckling av raketfart denna vinter och den verkar inte stanna av nu heller. Under åtta sekunder på 60 m var målet för Natthaphon denna dag och det gick vägen också. 7.98 lyder det nya perset på som för övrigt är samma tid som Ishaks bästa. Natthaphon vann tre av tre grenar och hade ett monsterhopp i längd men då med två decimeter bakom hela plankan. Hoppet var riktigt långt! 

Irma Karamehmedovic (F15) fortsätter att övertyga i både kula och 60 m. Guld i kula på 10,76 och silver på 60 m med nya perset 8.57.

Moa Wennberg (F13) hoppade bra i höjd där hon tangerade sitt pers på 1,37. Hon hade ett bra försök på 1,40 som inte var så långt borta. 

En silvermedalj på 600 m blev det för Moas del och på 60 m var hon endast en hundradel ifrån bronset. Tiden var 8.72. 

Emma Bodin (F15) fortsätter att göra bra ifrån sig i höjdhopp också. Nu blev det 1,40. Perset är 2 cm högre.

Therese Andersson (F15) blir en spännande tjej att följa. Första tävlingen och med mycket nervositet i kroppen blev det 9.02 på 60 m. Hon tar efter systrarna Louise och Malin som är erfarna sprinters i GIF. 

Stina Sundell (F13) gjorde en efterlängtad comeback på 60 m häck efter ett långt uppehåll från tävlandet. Kanske blir det något mer lopp innan inomhussäsongen är slut, vem vet!

Bland de yngre (F12) noterar man att Ida Backlund och Vilma Hjertberg håller sig väl framme. 

Ida vann kula klart med en riktigt fin stöt på hela 9,28! Det blev även guld på 600 m med imponerande 1.58.27 och ett silver på 60 m med 9.12. Vilma tog hand om bronsplatsen på 2.00.22.

Elise Landberg (F12) persade rejält i sina grenar. Allra bäst gick 60 m där hon kapade en halv sekund på tidigare notering! Även Hanna Bodin går framåt med pers i kula denna gång. 

I den yngre pojkklassen (P11) hittar man Elias Sadek (lillebror till Ishak) som dundrar fram på 60 m. Han lyckades tangera sitt personbästa 2 gånger om när han sprang distansen på 9.47. 

Ett guld och ett silver blev Elias facit. 

Pers blev det även av systrarna Jackson där lillasyster Amanda (F11) persade på 600 m och sprang till sig en silvermedalj. Storasyster Emelie (F12) slog pers på 60 m och tog en bronsmedalj i kula. 

Mer läsning

Annons