Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upplandslaget favorit i landskapsmatchen

Friidrottssäsongen drar långsamt mot sitt slut. Men ännu återstår några fullmatade helger och under lördagen är det högt tryck på Gunder Hägg Stadion.

Annons

Det handlar om landskapsmatchen Pentangeln där Gästrikland ger sig i kast med sina fyra granndistrikt. Dalarna, Hälsingland, Västmanland och Uppland finns på plats och totalt handlar det om drygt 250 deltagare och ca 800 starter.

Pentangeln startade 2003 som en utökning av Triangel-matchen Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Det handlar om åldrarna 12-13-14 år med maximalt fyra deltagare per gren. Gästrikekaptenen Thomas Nilsson mönstrar ett starkt lag men fjolårsvinnande Uppland får räknas som favoriter.

I Upplandslaget återfinns som vanligt ett antal aktiva från Norduppland där Örbyhus IF bildar bas. Gästrikelaget domineras som vanligt av aktiva från Gefle IF, kompletterat med killar och tjejer från Valbo AIF, IF Skade, Högbo GIF och Österfärnebo IF.

De vassaste grenarna finns i F14. PÅ 80 m häck och i slägga möts de tre främsta i Sverige. På 80 m häck toppar Sofia Andersson, Örbyhus, före Josefin Palm, Gefle och Pauline Munthers, Falun. I slägga handlar det om en ren trio från Gefle IF ? Madelene Östblom, Freja Liljedahl och Ida Rosén. Men som i alla kamper av detta slag är det kombinationen av topp och bredd som avgör. Svaret på vilka som vinner får vi kort före kl 18 på lördagen.

Friidrottarna fortsätter för övrigt på söndagen med kastmångkampen Castorama, sista deltävlingen i Gästrike Mini Cup för 9 år och yngre, samt en stavtävling för 13 år och äldre.

Borta i finska Tammerfors avgörs Nordisk-Baltiska Mästerskapen för 20-22-åringar. Gefle IF representeras av Johan Walldén som springer 800 meter.

Mer läsning

Annons