Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walldén klar för Finnkampen

Johan Walldén fick sin efterlängtade Finnkampsbiljett – på 1500 meter.
– Va? Har jag blivit uttagen, va roligt! var Johans reaktion när Sporten gav honom de glada nyheterna sent i går kväll.

Annons

Johan Walldén valde i sista sekund att springa 800 meter på hemmaplan i Gunder Hägg-spelen i lördags. Han valde bort 1500 meter i Göteborg och satsade på att ta en plats på 800 meter.

– Det kändes roligare att springa på hemmaplan och så ville jag göra en tid under 1.50, berättar Johan Walldén.

En tid under 1.50 blev det inte men däremot en meriterande vinst och ett steg närmare en Finnkampsplats. Landslagsledningen lovade besked i går kväll och Johan Walldén fick nervöst vänta.

När Sporten sent i går fick tag i Mikael Norman, biträdande förbundskapten för det svenska Finnkampslaget, kunde han ge ett glatt besked för Johan Walldén.

– Ja, han är uttagen till att springa 1500 meter som det ser ut nu. Vi har inte gjort klart hur laget ska se ut på 800 meter, så det kan hända att han blir aktuell på båda distanserna, säger Norman.

– Men han vet nog inte att han är uttagen själv än, så ni kan ringa och berätta de glada nyheterna för honom, tillägger Norman.

Sagt och gjort. Sporten ringde upp Walldén som blev både förvånad och glad över uttagningen.

– Ja, jag trodde väl att jag skulle vara aktuell för 800 meter, men då är det bara att ladda om för 1500 meter då, säger Johan.

Johan får sällskap av erfarna landslagskillarna Olle Walleräng och Rizak Dirshe på 1500 och nu gäller det för Walldén att sätta sig in i taktiken till helgens lopp mot finnarna.

– Det blir kul med taktik. Det är ju lite av charmen med Finnkampen, det viktigaste är ju att vinna över Finland, konstaterar Finnkampsdebutanten Johan Walldén.

Mer läsning

Annons