Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Walldén nådde inte hela vägen

Förhoppningen var nytt svenskt rekord på 1 000 meter. Riktigt ända fram nådde inte Johan Walldén i sitt första riktiga lopp mot europaeliten i XL–galan i Globen.

– Det blev en lite för snabb utgång av de andra i loppet, säger friidrottsexperten Mats Åkerlind.

Annons

Innan loppet på 1 000 meter satsade Johan Walldén på att slå nytt svenskt rekord. Men den väletablerade europeiska eliten gick ut för tufft i början.

– De första 300 meterna gick lite för snabbt. Det är klart att man hoppas på lite mer men han ska vara nöjd ändå, säger Mats Åkerlind.

Det första riktiga provet mot internationellt motstånd blev lärorikt för Walldén som slutade sist i loppet. Han var drygt fyra sekunder efter vinnaren Abubaker Kaki från Sudan. Tiden 2:22:16 av Walldén var dock bara 1,6 sekunder från det svenska rekordet.

– Jag vet ingen som har en bättre tid nationellt i år. Det är ju både klubb- och distriktsrekord inomhus.

Även 15–åriga Betty Strandberg från Gefle IF var i gång i XL-galan i Globen. Strandberg som har haft problem med ljumskarna under hela innesäsongen vann B-finalen på 800 meter för seniorer. Med tiden 2:12:20 krossade hon sitt tidigare personliga rekord inomhus med över sex sekunder. Det trots att hon bara hunnit med en tävling tidigare på grund av sina ljumskproblem.

– Med tanke på hennes skador är det starkt av henne att komma hit från Junior–SM i helgen och göra så här bra i från sig, säger ledaren Mats Åkerlind.

Nu är det bara att ladda om för Johan Walldén och Betty Strandberg. Redan i helgen väntar Inomhus-SM där de får nya chanser att nå bra resultat.

Mer läsning

Annons