Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westwood glänste – Hedblom tar paus till nästa år

Peter Hedblom höll ihop spelet bra den sista dagen i Dubai och gick ett slag under banans par.
Men någon framskjuten placering blev det inte när Europatouren avslutades.
– Nej, nu åker vi hem och ställer undan klubborna till efter nyår, säger en revanschsugen Hedblom.

Annons

Europatourens 60 bästa spelare var kvalificerade till finalhelgen i Dubai. Men det blev aldrig någon spänning i täten. Engelsmannen Lee Westwood körde över allt och alla på den sista rundan när han gick hela åtta slag under par. Till slut vann Westwood med hela 23 slag under par och var hela sex slag före tvåan, landsmannen, Ross McGowan.

Långt, långt därbakom kom Gävles Peter Hedblom in som nummer 54 i resultatlistan, och som så många gånger förr var det puttningen som inte stämde under de fyra speldagarna.

– Nej, en kallare putter än min får man nog leta efter i den här tävlingen. Det var en riktig djupdykning, konstaterar Peter.

Men säsongen som helhet har ändå varit riktigt bra för Gävles golfess nummer ett. I augusti vände ju allt och Hedblom blev först tvåa efter särspel i KLM-Open i Holland innan han veckan därpå vann Johnny Walker Classic i Skottland. Totalt har han spelat in en bra bit över sex miljoner kronor under året och i och även säkrat spel på Europatouren både 2010 och 2011.

– Det jag kan sakna är att jag inte är lite jämnare. Antingen puttar jag jättebra och då är jag i toppen eller så puttar jag dåligt och då blir det såna här placeringar som den här helgen.

– Jag hade velat avsluta säsongen bättre, men det känns lite som batterierna tagit slut under de senaste tävlingarna, som om kraften runnit ur mig här på slutet.

I natt flög hela familjen Hedblom, som varit på plats i Dubai, hem till Gävle och nu blir det vila hemma i Strömsbro i december.

– Jag hade tänkt att åka till USA men står över det och ställer undan klubborna i sex veckor nu, berättar Peter.

En bit in i januari drar nästa säsong igång när han åker till Orlando i Amerika för att förbereda sig innan allvaret börjar med en tävling i Abu Dhabi den 21 januari.

– Europatouren börjar igen nu i december med tävlingar i Sydafrika, men de står jag över. Nu kommer jag att sätta mig ned med min mentale tränare Lasse Evertsson och gå igenom säsongen.

– Sedan är det bara att börja träna igen. Det kommer bli en hel del fysträning, Pierre Johansson från Stockholm som är med oss svenskar på touren en del ska sätta ihop ett program – och jag känner mig faktiskt revanschsugen trots en som helhet rätt bra säsong, säger Peter Hedblom.

FOTNOT: Lee Westwoods seger är värd nära drygt 19 miljoner kronor, drygt 8,7 miljoner för Dubaitävlingen och 10,4 miljoner för den totala segern i penningligan (de 15 bästa fick pengar). Peter Hedblom slutade på 50:e plats i den totala penningligan och fick cirka 170 000 kr för 54:e platsen i Dubai.

Mer läsning

Annons