Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare ett steg mot blågult

Johan Walldén är nu på väg mot seniorlandslaget. Söndagens SM-brons på 1500 m följde han på måndagkvällen upp med en fjärdeplats på 800 m.
Det skedde i ett lopp som blev minnesvärt inte minst ur vädersynpunkt.

Annons

Med cirka 90 minuter kvar av SM slog regnet till och förvandlade Malmö Stadion till något som liknade en jättelik dusch med regn av monsuntyp eller som det som drabbade VM i Helsingfors. I ösregnet blev det ett ryckigt lopp under första varvet.

Johan fick precis som flera andra löpare några törnar men kom ut efter 500 m på fjärde plats. Där satte Mattias Claesson in sitt väntade ryck och det kunde ingen matcha.

Han flög ifrån till en solklar seger medan fjolårsettan Joni Jaako från Tjalve i Norrköping tog silvret.

Hammarbys Thobias Ekhamre klippte också till med ett ryck. Samtidigt fick Johan en rejäl knuff från en annan löpare och tappade helt farten. Det blev en lucka på upp mot 15 meter som Johan förtvivlat försökte täppa till men utan att lyckas. Tiderna blev 1.49,74 för Claesson, 1.50,91 för Jaako, 1,51,59 för Ekhamre och 1.52,06 för Johan Walldén. Det var lite Gefle IF-glans även över bronset. Thobias Ekhamre tränas nämligen av förre GIF-sprintern Fredrik Åkerlind.

-Det blev totalstopp när jag fick knuffen och sedan hade jag inte kraften att komma ikapp, pustade Johan. –Synd för jag tyckte att jag hade läge för en medalj. Men jag har fått mina bästta SM-placeringar någonsin utomhus så jag kan inte vara missnöjd.

Rasmus Ersson fortsätter att etablera sig i den svenska senioreliten.

19-årige Rasmus gjorde ett nytt fint lopp på 400 m häck i finalen. Perset

55,26 ifrån försöken fick sig ytterligare en puff. Rasmus är en god tekniker och hängde medriktigt bra. På de sista 150 m tröt dock orken en aning och det blev en åttondeplats. Tiden blev 55,05, nytt pers med 0,21 sek. För Rasmus gäller det nu att ställa om till 300 m häck där han tillhör favoriterna vid JSM för P19 om två veckor.

Angelica Ström var rejält sliten i baklåren efter lördagens urladdning i tresteg. Det blev därför ganska avvaktande hoppning. Som längst blev det 5,60 i två hopp med plankmissar. Det räckte bara till en femtondeplats men Angelica är av förståeliga skäl ändå helnöjd med sin SM-helg.

Vädret i slutet av tävlingen blev extremt. Elsystem och elektronik slog till stor del ut och stavtävlingen tvingades man avbryta efter 5,28. Då hade Alhaji Jeng ännu inte gått in i tävlingen och hela tävlingen får nu göras om vid senare tillfälle, troligen i samband med Finnkampen eller vid Skol-SM.

Mer läsning

Annons