Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Triathlon inställt – får inte tillstånd att genomföra tävlingen

/
  • I förra årets upplaga av Gävle Triathlon var 117 personer anmälda.

Den 8:e augusti skulle Gävle Triathlon gå av stapeln vid Stora Vall i Gävle. Nu ställs tävlingen in. Anledningen – ansökan till Länsstyrelsen kom in för sent.

Annons

Enligt trafikförordningen får tävling eller uppvisning av fordon på väg inte uppföras utan tillstånd. Ansökan om detta måste komma in minst fyra månader innan arrangemanget går av stapeln, ett krav som Gävle Triathlons ansökan inte uppfyllde. Föreningen ansökte först den 5:e juni, vilket ligger till grund för länsstyrelsens beslut. Klubben har därefter överklagat beslutet till transportstyrelsen, där klubben anser följande:

"Att avvisa en tävling som är populär på sådana svaga grunder som att ansökan kommit in för sent anser inte undertecknad är skäl nog att avvisa".

Även överklagan blev dock avslagen av transportstyrelsen, och nu meddelar klubben att tävlingen inte kommer att gå av stapeln.

"Vi som arrangerar hoppas självklart att triatleterna, blivande samarbetspartners, funktionärer och publik vill återkomma till nästa år. Vi vill tro att detta gör oss lite starkare samt ger oss tid till att arrangera en riktigt fin tävling nästa år, 2016", lyder meddelandet på klubbens facebook-sida.

Klubben meddelar även att de kommer att återbetala alla anmälningsavgifter. Tävlingen har genomfört sedan 2008 utan avbrott, men nu kommer alltså första året utan tävlingen.

Mer läsning

Annons