Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlelyftare tar plats i EM i tyngdlyftning

Stefan Ågren är klar för EM i tyngdlyftning.
Förra året var han och nosade på kvalgränsen, men i år var det inget snack om saken.
– Det är lite av en revansch, säger han.

Annons

Stefan Ågren har haft ännu en minst sagt lyckad säsong efter att förra året ha blivit historisk när han vann SM i både tyngdlyftning och styrkelyftning samma år.

Nu under hösten stod han klar som vinnare av nordiska mästerskapen, vilket kan låta svårt att toppa som årets höjdpunkt.

Men nu har han kvalificerat sig för EM i tyngdlyftning, något som kanske är snäppet större.

Hur känns det?

– Otroligt roligt, vi var snubblande nära förra året och hamnade precis utanför kvalgränsen. Det har varit ett mål länge att klara kvalet så det var jättekul och lite av en revansch från förra året, säger Ågren.

Vad tror du om dina chanser?

– Jag tror att det kommer att vara en väldigt hög nivå eftersom det är sista EM inför OS, men jag har som mål att bli topp 15. Skulle inte klaga om det blir bättre.

Vad är du mest nöjd med?

– Nordiska är roligt för det är en titel, en guldmedalj. Men att klara kvalet till EM har jag haft i sikte länge så det var extra kul att det gick i lås, säger han.

Han håller till på Fyshuset och har inte någon dålig hjälp i form av Anders Bergström, en av Sveriges bäste genom tiderna med en meritlista som är näst intill oändlig.

Vad betyder det att ha honom som mentor?

– Han är ovärderlig för mig. Han är extremt mångsidig och hjälper mig i allt från det rent fysiska, alltså hur man behöver träna, till det mentala, att få mig att tro på mig själv och se till att jag förstår min kapacitet.

Vad skulle du säga om din säsong?

– Det har varit en riktigt bra säsong, jag har gått från klarhet till klarhet som Anders brukar säga. Har gjort bättre än mina tävlingsrekord på träning och känner att jag har mycket i mig. Nu ska jag bara få ut allt i nästkommande tävlingar, avslutar han.

Mer läsning

Annons