Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles karateungdomar lyckades bra i Belgien

/
  • Wiklund Dojo lyckades bra i Belgien. Stående fr v: Robert Wiklund, Kittisak Timee, Andre Lindblad, Pontus Karlsson.Knästående fr v: Johanna Axelsson, Rebecca Dragge, Robin Karlsson, Dennis Rundlöf, Anna Mårtensson.

Wiklund Dojos duktiga karateungdomar åkte i helgen till Belgien för att delta i Beker der Kampen, en stor turnering.
Resultatet blev nio medaljer och blev bästa klubb för andra året i rad.
– Vi är jättenöjda och jätteglada, säger tränaren Robert Wiklund.

Annons

Det blev fyra guld, två silver och tre brons för Gävleklubben under vistelsen i Belgien. Det var 28 klubbar från över hela Europa med och runt 200 deltagare. Själva turnering hölls under lördagen och avgjordes via poolspel vilket gjorde att alla mötte alla och att det blev fem till sju matcher för varje fighter.

– Vi tränar hårt, fem gånger i veckan. Vi tränar dessutom mycket mental träning och sen vi började göra det har det blivit en stor skillnad, säger Robert Wiklund.

Det var andra året i rad som klubben åkte på den turneringen och för andra året i rad blev de utsedda till bästa klubb. De ädlaste valörerna på medaljerna fick Rebecca Drage i F12-13, Johanna Axelsson i F14-15, Dennis Rundlöf i P12-13 och Robin Karlsson i P11-12.

De två silvermedaljerna gick till Anna Mårtensson, F12-13 som alltså förlorade finalen mot klubbkompisen Rebecca Drage och Pontus Karlsson som förlorade en stenhård final i Senior lättvikt.

I samma gren tog Kittisak Timee brons. Andre Lindblad, P14-15 och Philip Thompson, P9-10 tog också bronsmedaljer.

– Ungdomarna gjorde det jättebra, nio pokaler på elva tävlande är riktigt bra. vi fick beröm för vår stilrena teknik och bra fotarbete, säger Robert Wiklund.

Mer läsning

Annons