Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletrio tog bronsmedalj i Dubai

/
  • Gävlelaget: Jonas Nilsson, Henrik Norin och Lars Eriksson.

Team Entangled, Fallskärm Gefle, nådde målet för World Air Games, som avslutades i Dubai under lördagen. Man tog medalj, den här gången en i brons. Frankrike vann.

Annons

Laget tävlar i Canopy Formation, CF-2 sekvens, där man ska sätta så många poäng som möjligt på 60 sekunder efter uthopp. Hoppen består av fem olika formationer som lottats ur en pott med totalt 12 formationer. Man gör totalt åtta hopp och får ”ta bort” sitt sämsta hopp.

Är ni nöjda med er insats i Dubai?

– Ja, vi lyckades med att få 21,00 poäng i snitt på våra hopp, säger Lars Eriksson, men vi kan bättre. Fyra veckors träning under oktober-november borde kanske ha givit någon poäng till, men det tar kanske lite längre tid innan vi får ut detta på tävling. Vi tror att det i alla fall ska skapa större stabilitet och jämnhet i nästa år stora mål, VM.

Det saknas några poäng upp till den översta eliten, eller hur?

– Jo, Frankrike ligger ca fem poäng före oss just nu, fortsätter Lars. De flyger jämnare och lite lugnare än vi. Det gäller ju att ta fram finliret, så vi inte ”såsar” bort för mycket tid genom att komma för långt ifrån varandra och att vi ligger tight när vi skall rotera ner till nya formationer. Där kan vi fortfarande bli bättre.

Hur tränar ni över vintern, i kalla Sverige?

– Det är ju alldeles för kallt i luften under vintern, så det ger inget att träna då, säger Jonas Nilsson, den andre som gör formationerna. Det blir ju att träna kondition och gå på gymmet. Det är ganska jobbigt att göra våra formationer. Vi hoppar ut på 2 200 meters höjd och jobbar ner till ungefär 1 000 m, med total fokus, fortsätter han. Och då gäller det att vara bra tränad.

Dubai verkar ha blivit centrum för flygsport i världen, hur kan det komma sig?

– Dubai har en kronprins som älskar flygsport, kommenterar Henrik Norin, videofotografen i laget.

– Sheik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum håller själv på med fallskärmshoppning – och pengar verkar det finnas gott om. World Air Games arrangeras vart tredje eller vart fjärde år, det är lite olika. I år deltog 1 200 tävlanden från 56 länder i nio olika tävlingsgrenar. Det är mäktigt. Nästa stora evenemang i Dubai blir i mars 2016, då man arrangerar ”World Drone Prix”, racing för drönare, det allra nyaste inom flygsporten. Då sätter kronprinsen upp prispengar på över en miljon US-dollar. Svårt att bräcka, eller hur, fortsätter Henrik.

Prisutdelningen var ju igår eftermiddag och avslutningsfesten i går kväll, hur var den?

– Fantastisk, som vanligt här i Dubai, avslutar alla tre unisont.

Mer läsning

Annons