Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14:e plats räckte inte – Hedblom missar British Open

Det blir inget British Open för Peter Hedblom. En topp 5-placering hade krävts i Scottish Open. – Lite tråkigt, säger Hedblom som kom på delad 14:e plats efter en stark avslutning.

Annons

Gävlegolfaren Peter Hedblom svarade för en fin insats på sin favoritbana Loch Lomond. Han gick den fjärde och sista rundan på 68 slag, tre under par. Därmed slutade han på 278 slag, sex under par.

Men en 14:e-placering räckte inte för att kvalificera sig för British Open, som avgörs 17-20 juli.

– Jag visste inte om reglerna. Jag hade behövt komma bland de fem bästa för att få spela British Open. Så den tävlingen kan jag glömma nu, säger Hedblom samtidigt som han är på väg till flygplatsen i Glasgow.

Han känner sig dock inte alltför nedslagen.

– Visst är det lite tråkigt att inte få spela de största tävlingarna. Men nu får jag en fyra veckor lång semester och det ska bli skönt.

– På ett sätt är det ju synd att jag inte har någon tävling på ett tag. Jag känner mig i bra form, säger Hedblom.

I går avslutade han med en birdie på det 18:e hålet. Totalt noterades han för fem birdies och två bogeys på sista rundan.

– Det är alltid skönt att avsluta en tävling på det här sättet. Jag puttade mycket bättre i dag (i går) och jag kunde ha gjort fler birdies. På det 14:e hålet hade jag en bra chans, men jag missade putten med en halvmeter.

Hur vill du sammanfatta året så här långt?

– Golf är ett knepigt spel. Efter en kanonstart på året med topplaceringar rasade jag sedan på världsrankingen. Tappar man självförtroendet blir det genast mycket svårare. Från midsommar och framåt har det känts bättre och bättre.

I mitten på augusti väntar SAS Masters, tidigare Scandinavian Masters, där Hedblom kom på andra plats i fjol.

– Jag har en positiv känsla i kroppen och det är kul att ha något att träna för sen. Men först ska jag ta ut båten och åka lite och bara ta det lugnt i två veckor. Det är inte så ofta man får ledigt på somrarna, avslutar Peter Hedblom.

Mer läsning

Annons