Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

415 meter – Kvist slår längst i länet

Högbos junior David Kvist klippte till med 415 meter under en tävling i long-driving.

Det är nytt inofficiellt rekord för Gästrikland

– Det här är i särklass det längsta någon från den här trakten slagit, säger Olle Hedblom.

Annons

Förhållandena var förstås idealiska med värme, hård fairway och lite medvind när spelare från hela världen – USA, Sydafrika och hela Europa – ställde upp i Söderby, Uppland, för att försöka kvalificera sig till VM i Las Vegas till hösten.

David Kvist, 21 år från Högbo, var en av dem.

– Eftersom det var så nära ville jag testa hur man ligger till när det gäller att slå långt, berättar David.

Och det gick ju över förväntan.

Vid kvalet slog David 387 meter, vilket var näst längst av samtliga. Det späddes på till 401 meter i kvartsfinal och 415,9 i semifinalen, varifrån de åtta bästa avancerade till final.

– Dit fattades det tyvärr en meter för mig, säger David.

Längst i en av försöksomgångarna av svenskarna var Peter Carlborg med 431 meter. Det är nytt officiellt svenskt rekord. Han lyckades däremot inte kvala sig vidare från semifinalen, utan David Kvist var närmast av svenskarna att nå final.

– Då och då hör man talas om att enstaka spelare slår över 300 meter. Men det här är i särklass det längsta någon från den här trakten slagit, säger Olle Hedblom, pappa till Peter och med många år och olika roller inom golfen.

Allra längst i tävlingen slog Tom Hollingsworth från England med 437 meter, nytt Europarekord.

David Kvist har inte tävlat i golf sedan 2007. Nu jobbar han under sommaren att jobba i Högbos golfshop och har fått tillbaka lusten att spela.

– Jag ska nog ställa upp i KM om några veckor. Kanske också någon minitour vad det lider. Sen blir det en ny tävling i long-driving i Orresta, Västmanland, som jag ska åka till i augusti.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons