Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åhlund slog till – vann i England

Inte sedan ”Kricken” Härdin lyckades vinna British Open för amatörer på 70-talet har någon spelare från Gävle – eller för den delen Gästrikland – lyckats vinna en golftävling på de brittiska öarna. Nu har snart 18-årige Joacim ”Jocke” Åhlund gjort det.

Annons

På Fairheaven Golf Club, även känd som Lytham St Annes och en av de bästa banorna i England, slog Jocke till med sitt unga livs bästa tävling.

Han inledde med 70 slag, två under banans par, redan första dagen och var därmed med i tätstriden på en gång. Lite sämre gick det på andra varvet med 75 slag, men inför den tredje och avslutande ronden – avsikten var att spela 72 hål men regn stoppade den tänkta sista ronden – gick Jocke ut i ledarboll tillsammans med tysken Raphael Geissler.

Denne ledde med två slag, 143 mot Jockes 145, men Gävlekillen plockade fram storspelet på nytt, gjorde 70 slag och vann tävlingen med två slags marginal.

Sex birdies, två bogeys och en dubbel innehöll Jockes resultatkort. Totalt hade han på sina 54 hål inte mindre än 16 birdies.

På plats i tävlingen fanns även klubbkamraten och året yngre Pontus Nyholm, som missade kvalgränsen med två slag efter ronderna 78-78. Jocke blev därmed ende svensk i finalspelet.

En bra start på en förhoppningsvis bra säsong!

Mer läsning

Annons