Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka för underbarnet Spieth

/

För ett år sedan var han mer eller mindre okänd.
Nu är Jordan Spieth världens hetaste golfare.
Natten till måndagen, svensk tid, tog 21-åringen sin andra raka major.
– Det här är svårt att förstå, sade han efter segern i US Open.

Annons

Jordan Spieth har tagit golfvärlden med storm. 21-åringen från Texas fick sitt stora genombrott i april, då han trotsade förståsigpåarna och spelade hem Masters i stor stil. Spieth ledde tävlingen från start till mål och segermarginalen blev till slut fyra slag.

– Jag är i chock, sade Spieth när han fick den klassiska gröna segerkavajen.

Nu har underbarnet slagit till igen.

Natten till måndagen, svensk tid, vann amerikanen US Open. Världstvåan gick avslutningsrundan på 69 slag, ett bättre än sydafrikanen Louis Oosthuizen och amerikanen Dustin Johnson, som delade andraplatsen, fyra slag under par.

– Att vinna en major är otroligt, och att vinna två inom ett år när det fortfarande är mycket kvar av året – det här är svårt att förstå, sade Spieth.

– Man får bara några få sådana här ögonblick i sitt liv.

Jordan Spieth har nu chansen att bli den första manlige golfaren att vinna en grand slam i modern tid, vilket innebär seger i de fyra största tävlingarna (US Open, Masters, British Open och PGA Championship) under samma kalenderår. Bobby Jones är hittills den enda som lyckats med detta, då han 1930 vann de fyra stora turneringarna. På Jones tid ingick dock två amatörtävlingar i stället för PGA Championship och Masters.

– Jag förstår att det här är en speciell tid för mig, efter avgörandet i US Open och fram till att nästa major inleds, sade Spieth.

Svenskhoppet Henrik Stenson inledde US Open bra, men tappade allt under sista rundan. Stenson noterade 74 slag, och stod bland annat för tre bogeys och en dubbelbogey. Till slut blev det en delad 27:e plats för svensken – tio slag efter Jordan Spieth.

Årets US Open-bana, Chambers Bay några mil söder om Seattle, fick hård kritik under spelets gång. Sydafrikanen Gary Player, ansedd som en av världens bästa spelare någonsin, sade att banan är "en av de värsta han någonsin sett". Han tillade att det också var den "otrevligaste golfturneringen han någonsin sett".

– Det är faktiskt en tragedi, sade den nu 79-årige Player.

Mer läsning

Annons