Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtutryckning blev succé för Hedblom

Ett tag tvekade Peter Hedblom om han skulle åka till Valencia för att spela på Club de Campo del Mediterráneo-banan.
Det var tur att han gjorde det...
– Ja, det här var verkligen helt fantastiskt roligt, sa Peter efter andraplatsen bakom världsfemman och hemmaspelaren Sergio Garcia.

Annons

Ibland kan det vara surt att komma tvåa. Men för gävlegolfaren, som efter en lysande öppning på året med några framskjutna placeringar har haft det tyngre, var det här en glädjens helg. Men det var nära att han inte skulle ha varit på plats.

– Nä, jag skulle inte ha åkt egentligen. Men så såg jag att jag bara hade några få poäng att gå på för att få spela nästa vecka i Valderrama och vågade inte chansa. Det var verkligen tur att jag åkte, sa Peter efter att fått en massa viktiga poäng, klättrat kanske 30-talet platser på rankingen och dessutom tjänat lite drygt 2,2 miljoner kronor.

En dryg miljon till hade en seger varit värd. Peter gjorde ett helhjärtat försök att komma dit och ta sin första tourseger sedan den i Malaysia förra vintern. Men Sergio Garcia, som uppväxt på Club de Campo del Mediterráneo-banan där hans pappa var huvudtränare, var för stark.

– Men jag gjorde ett riktigt bra försök. Inledningen på sistarundan var lysande och jag satte fyra raka birdies och jag tror han kände sig aningen pressad. Ett tag var jag ju nästan i kapp och hade funderingar på att han kanske kunde bli lite nervös då han ju trots sin världsranking inte vunnit så många tävlingar.

Men Garcia som hade fyra slag att gå på inför sista dagens spel ville inte släppa segern ifrån sig. Han gjorde några fantastiska räddningar.

– Ja, bland annat ett bunkerslag på 16:e hålet som gjorde att han kunde hålla undan. Han vann ju till slut helt välförtjänt och jag kan inte vara annat än grymt nöjd med både min placering och mitt spel.

Peter gick till slut runt på totalt 267 slag (68–65–68–66) och var jämnheten själv under alla fyra dagarnas spel.

– Det har verkligen fungerat helt perfekt och det skulle vara roligt att få avsluta det här året på ett bra sätt. Jag inledde riktigt starkt men hade sedan en rejäl dipp där jag inte alls kom upp i normal kapacitet.

Peter verkar ha hittat tillbaka till storformen och nu hoppas han förstås att den sitter i först och främst över nästa veckoslut då Europatouren drar vidare till Valderrama och den penningstinna tävlingen där. Tillsammans med sonen Kasper drog Peter vidare redan i går.

– Ja, vi sitter i en bil på väg till flyget nu. Kasper för visst tur med sig, skrattade Hedblom.

Mer läsning

Annons