Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniels drömkontrakt: Fyra års studier och golf helt gratis i USA

Bill Montigel, ansvarig golfcoach för Texas Christian University i Fort Worth, USA, åkte i somras till pojk-EM i Slovenien för att i detalj studera Daniel Jennevret från Gävle GK och Sandviken. Han gillade det han såg.
Nu har Danne skrivit på ett fyraårigt kontrakt gällande studier och golf vid universitetet, som ligger nära Dallas.

Annons

Det blir om knappt ett år, nästa höst, som junioren från Allévägen i Sandviken tar ytterligare ett steg mot huvudmålet, att spela på de stora tourerna.

Ett första steg tog han genom att ingå i det lag som förra året vann pojk-VM i Japan. Dannes andra kliv var när han obesegrad gick igenom pojk-EM i Slovenien, där Sverige inför ögonen på inte bara Bill Montigel utan även många andra talangscouter erövrade ett nytt guld.

Fullt scholarship innebär att Daniel Jennevret, bortsett från flyget över Atlanten, har allt gratis i Fort Worth: studier, boende, mat, läkarvård, träning, tävling etc.

– Lysande! Det här ger mig en extra möjlighet att bli bättre. Att få träna och tävla året om i som det verkar vara perfekt golfmiljö är en dröm som går i uppfyllelse, säger en jublande glad 18-åring.

Skollaget som Danne kommer att representera spelar seriegolf i den högsta divisionen mot andra skolor ungefär var tredje vecka. Det innebär resor tvärs och kors över hela USA, i princip som om han ena veckan skulle spela i Göteborg, nästa i Milano och ytterligare nästa i London för att göra en geografisk jämförelse med Europa.

Däremellan blir det förstås läxläsning och förhör. De två första åren kommer att ägnas åt allmänna läsämnen. Därefter väljs specialinriktning.

Bill Montigel har inte bara studerat sin blivande adept vid pojk-EM. Senare på sommaren åkte han över till Sandviken för att bekanta sig med Dannes hemmiljö.

– Jag visade honom var jag har lärt mig spela golf i Högbo och Gävle och dessutom hälsade han under ett par dagar även på hemma hos oss.

Det är inte bara universitetet i Fort Worth som har velat få Danne till sin skola. Ytterligare halvdussinet skolor, till och med en i Kanada, har hört av sig med brev och mail om att få över honom till just sin skola och sitt golflag.

Många av de riktigt stora golfstjärnorna i världen har inlett sin väg mot toppen genom att plugga vid något USA-universitet. Det gäller bland annat våra egna Jesper Parnevik och Annika Sörenstam för att inte tala om golfens fixstjärna nummer ett, Tiger Woods.

– Tigers huvudsponsor Nike har ett testcenter med egen bana i närheten av vår skola och dit kommer han ibland. Skulle vara häftigt att få träffa honom, kommenterar Danne.

Den blivande USA-studenten ska även i fortsättningen ha nära kontakt med sina tränare i Gävle, Hempa Lundqvist och fystränaren Anders Bergström. Med hjälp av nätet kommer de att vara uppkopplade mot varann för de specialövningar Danne behöver.

– Bill Montigel har uttryckligen sagt att han inte ska ändra i några teknikdetaljer utan överlåta just sådana moment till mina ordinarie tränare, säger Danne som kommer att finnas hemma i Gästrikland under cirka fyra månaders sommarlov varje år och även fortsättningsvis spela för Gävle GK.

Mer läsning

Annons