Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen blev sann – två gånger om

De flesta golfare drömmer om att göra en hole-in-one.
Tomas Bergström, 31, från Hedesunda gjorde två – på samma bana.
– Helt otroligt, säger han.

Annons

Två år i rad har Tomas Bergström gjort en golfresa till Hammamet i Tunisien tillsammans med sin pappa Tord Carlsson.

Och det finns en, eller rättare sagt två anledningar till att han redan nu kan utlova en ny resa nästa år.

I mars i fjol klev han upp på fjärde tee på Yasmin Golfe Course, och slog en väl avvägd pitch på 120 meter. Bollen studsade en meter före hål – och gick rätt i.

Resten av veckan var han så upprymd att hans redan försäsongsrostiga spel blev ännu knackigare.

– Då var jag nöjd och tyckte att jag hade uppnått målet med golfsäsongen, konstaterar Tomas, som hade fått resan i 30-årspresent.

– Vi hade fem rundor inbokade och egentligen var den här lördagen spelledig. Men jag och pappa var där för att spela golf och struntade i det.

Tur det, med tanke på resultatet.

I slutet av mars i år var det så dags för nästa resa till Hammamet. Den här gången var det Tomas som bjöd sin pappa, som tack för att han hjälpt till att renovera huset i Hedesunda.

Återigen var det spelledigt på lördagen, och nu var det verkligen nära att far och son valde solen och badandet före golfbanan.

Kanske var det minnet av fjolåret som fick dem att ändra sig. Och som fick Tomas att plötsligt bryta upp från frukosten för att gå och byta kläder.

– De jag hade på mig kändes fel, så jag gick in på hotellrummet och packade upp samma pikétröja som jag hade på mig när jag gjorde hole-in-one året innan, berättar Tomas.

Som förstås ändå inte hade kunnat drömma om att få återupprepa sin bedrift. Särskilt inte med tanke på hur det sett ut tidigare under veckan – halvdåligt spel och inte en futtig birdie ens en gång.

– Jag spelade med två killar från Ronneby och berättade för dem om min hole-in-one förra året på samma bana, och när vi kom till 16:e hålet sa de ”nu har du chansen”, berättar Tomas.

Han kände redan när han träffade bollen att slaget var perfekt. Precis som året innan studsade bollen kort före hål och hoppade rätt ner i koppen.

Pappa Tord, som gick i bollen bakom, hörde direkt att sonen hade gjort det näst intill omöjliga ännu en gång.

– Det är ofattbart, säger Tord, som träffat flaggan en gång men aldrig gjort en hole-in-one.

I fjol vägrade spelsällskapet i form av två tyska damer att ta emot den sedvanliga hole-in-one-champagnen, men den här gången fick Tomas bjuda alla som sett hans bedrift på en helkväll.

Nu ser han fram emot nästa resa till Tunisien.

– Att få vara med och uppleva det här är helt otroligt. Det är redan klart att jag åker dit igen, säger den osannolike golfaren.

Vi gissar att han har med sig sin röda pikétröja – och inte väjer för att spela på en lördag.

 

Mer läsning

Annons