Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-brons till Gästriklands "hardhitter"

/
  • Det är imponerande muskelgrupper som jobbar när David Kvist klipper till golfbollen. Nu har han gjort det så bra att han blev EM-trea.

David Kvist är inte bara Högbo golfklubbs hardhitter nummer ett.
Han är med all säkerhet även Gästriklands mest långslående och dessutom en av dem i Sverige som klipper till bollen hårdast.

Annons

Davids namn uttalas med respekt även i Europa, inte minst sedan han vid EM i longdriving, som arrangerats på PGA-banan utanför Malmö, tog plats på prispallen som bronsmedaljör.

Efter att ha blivit femma i första dagens kval, där de åtta bästa avancerade till finalspel, vann David sin kvartsfinal mot en herre vid namn Lars Göransson. Väl framme i semifinal ställdes han mot de senaste årens mästare, Joe Miller från England.

– Jag är inte riktigt nöjd med hur jag slog bollen den här dagen och hade velat bjuda bättre motstånd. Mitt längsta godkända slag var 314 meter, medan Joe Millers fullträff låg på 338 meter. Det brukar skilja mindre mellan oss.

David, som för ett år sedan blev EM-femma på samma plats, var ändå nöjd med sin tredje plats:

– Man får ju tänka på att Joe Miller livnär sig på att slå golfbollen långt. Jag har ju ett vanligt yrke och hinner inte lägga ned den tid som krävs för att bli bättre.

I finalen vann Joe Miller över en nykomling på touren för långslagare, svensken Alexander Cedervall.

David Kvists personrekord sattes i uppländska Söderby, är fyra år gammalt och lyder på 416 meter. Det var ett tag svenskt rekord men slogs senare i samma tävling.

Mer läsning

Annons