Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Oja kvalspelar i Valencia

Campo de Golf El Saler heter den plats där Erik Oja från Högbo på fredag inleder sitt fortsatta kvalspel om en plats på Europatouren 2016.

Annons

Förutom på El Saler, som inte ligger långt från Valencia, har par 72 och mäter 6 449 meter, spelas det andra kvalsteget på ytterligare tre spanska banor: Las Colinas, Panoramica och Lumine.

På varje kvalarena konkurrerar 75-talet spelare om cirka 20 platser till det avgörande kvalet veckan därpå. I detta slutliga kval, som spelas på Catalunya Resort med Barcelona som närmaste stora tätort, tillkommer spelare som blivit utslagna från årets europatour eller som i kraft av sin ranking haft möjlighet att hoppa över de två inledande kvalen. Peter Hedblom från Gävle är en av dessa och har tillbringat ett par veckor i Florida med att vässa formen.

Det är nu klart vilka motståndare Erik Oja möter i sitt kval. Flertalet av dem har Högbospelaren mött på de nordiska tourerna eller under sin tid som junior.

De svenska spelarna på El Saler är i bokstavsordning följande: Gabriel Axell, Vadstena, Christofer Blomstrand, Falsterbo, Krister Eriksson, Finspång, Christopher Feldborg Nielsen, Sjöbo, Niklas Johansson, Flommen, Richard Pettersson, Haninge, Jarmo Sandelin, klubblös och Oscar Stark, Vallda. Samtliga hamnade bakom Erik Oja när denne blev fyra vid Nordea Tours säsongsfinal i Ljunghusen för en dryg månad sedan.

England med 20 spelare mönstrar flest antal starter i El Saler. Sverige har på de fyra kvalarenorna totalt 31 utmanare om en plats i slutkvalet för att få en chans att avancera till spel på Europatouren 2016.

Mer läsning

Annons