Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik tvåa igen på minitouren

Erik Oja – är han måhända Gästriklands bäste golfspelare efter Peter Hedblom just nu? Den 19-årige talangen har spelat bra en längre tid och knep på fredagen andra plats vid en minitour i Djursholm.

Annons

Erik gick två slag under banans par på varje varv efter 69-69. Han var tre slag bakom segraren Mattias Nordqvist från Torshälla, som ledde med ett slag efter första varvet och drygade ut på det andra.

Erik Oja ställde upp i två tävlingar ingående i minitouren under förra månaden med bra placeringar: Femma i Gävle Open och tvåa i Hofors Open.

Nu hade han vinnarna från de två tävlingarna på betryggande avstånd efter sig: både Alexander Bergström från Täby (Gävle Open) och Peter Barås, Hudiksvall (Hofors Open) var distanserade av Erik med 14 (!) slag.

Prissumman i Djursholm låg på 50 000 kronor. Men precis som i Gävle och Hofors fick inte Erik vara med om att dela några pengar den här gången heller.

Han är fortfarande amatör – och nu blev han inte ens bäst i den kategorin. Vinnaren Mattias Nordqvist spelar också fortfarande som amatör och fick liksom Erik nöja sig med hederspris.

Det innebar att de som låg längre bak i prislistan kunde håva hem de finaste penningsummorna.

En bra första rond gjorde Kristoffer Bengtsson från Gävle, också junior, med 70 slag. I det läget låg han på fjärde plats i tävlingen. Men med 76 slag dalade Kristoffer till 17:e plats.

Mer läsning

Annons