Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler ville inspireras

Annons

I fjol var dom 17. Nu kom 23 tjejer till den inspirationsträff i golf som Hofors med sin tränare Linnéa Friskman kallat till.

– Strålande, berömmer Linnéa. Det är kul att det blir respons när vi arrangerar en sån här sak. Och man kan se att det gjorts stora framsteg bland tjejerna sedan förra året.

Noterbart är att Högbo GK, som förra året inte alls var med, nu ställde upp med åtta unga tjejer.

Den soliga och på alla sätt roliga dagen innehöll olika former av träningsaktiviteter. Förutom Linnéa och Fanny Östlund från Gävle GK var Cecilia Leijon-Fröjd engagerad som instruktör. Ett pass innehöll slagträning på övningsfältet, ett annat puttning och ett tredje närspel.

Som uppföljning arrangerades dagen därpå, tyvärr inte i samma fina väder, en tävling ingående i Gästrike-Hälsinge juniortour med både tjejer och killar. Här var de senare övervägande, eftersom många av deltagarna i inspirationsträffen ännu inte känner sig mogna att spela tävlingsgolf.

Noteras kan att Gävle knep två grensegrar genom Rebecca Gyllner och Simon Eriksson men att det allra lägsta nettoresultatet skrevs in på Högbos Viggo Widlund i pojkarnas 13-årsklass med 66 slag, fem under hans handicap och banans par.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons