Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättring för Gävlegolfare i lag-SM

Gävles golfherrar förbättrade på torsdagen sin situation vid lag-SM i golf. Gästrikarna klättrade från fjortonde till delad tionde plats och har nu tre slag till det förhatliga nedflyttningsstrecket.

Annons

Alla eventuella planer på att blanda sig i guldstriden kan dock Gävle avskriva.

Torsdagens singelspel visade skapligt men inget överdådigt spel från Gävlekvartettens sida. Bäst var Marcus Norgren och Daniel Jennevret med var sin rond på 73 slag, ett över banans par. Fredrik Eriksson hade 76 och Ulf Andersson 77 slag.

En jämförelse visar att ett par spelare i de övriga lagen gick på 66 slag, sex under par.

Lasse Wendel, coach i Gävle:

– Ändå tycker jag att våra grabbar kämpade på bra i singelspelet. Det är klart att det hade kunnat bli lite lägre resultat, men samtidigt var det ingen som klappade igenom utan totalt lyckades vi stabilisera ställningen lite grann. Men nu är vi halvvägs in i tävlingen och vill gärna avancera ytterligare.

I dag blir det en ny omgång foursome (på förmiddagen) och bästboll.

– Vi hoppas på betydligt bättre spel i parbollarna än vad vi gjorde i onsdags, säger Lasse. Framförallt gäller det i bästbollarna, där det mesta gick oss emot.

Det var just i parspelet som ledande Sollentuna skaffade sig ordentligt försprång under första dagen. Stockholmslaget byggde på sin ledning i går och har nu tio slags försprång till Öijared med Wermdö på tredje plats.

I dam-SM, som spelas samtidigt på Ljunghusens bana, fortsätter Barsebäck att ha ett stort försprång till sina skånska kolleger från Ljunghusen.

Mer läsning

Annons