Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först Hjo – sedan England

Annons

Det blir en flygande tävlingsstart för Gävlejuniorerna Pontus Nyholm och Joacim Åhlund. Tillsammans med ytterligare två juniorer och klubbkamrater, Joel Wendin och Hugo Stenberg, spelar 17-årige Pontus och året äldre Joacim en minitour i Hjo, innan de nästa vecka åker till England för att tävla med ett gäng konkurrenter om platser i det svenska pojklandslaget.

– Vi har förberett oss bra under vintern, säger Pontus, som för sin del pluggar på golfgymnasium i Uppsala. Det ska bli spännande att få börja tävla på allvar igen.

Tävlingen i Hjo spelas på Hökensås GK, dit många sydsvenska elitspelare är anmälda ¬– bland annat Daniel Jennevrets förre studiekamrat från USA-åren, Pontus Gad från Landeryd – och kan betecknas som starten på den inhemska säsongen.

Tidigare i år har Pontus både deltagit i träningsläger och med framgång spelat en 72-hålstävling i Spanien.

I England ska Pontus och Joacim spela en 72-hålstävling för juniorer. De har tagits ut av Svenska Golfförbundet, som vill skapa sig en uppfattning om sina bästa ungdomar upp till 18 år, och åker den 1 maj, nästan direkt efter hemkomsten från Hjo.

Senare i sommar väntar både VM och EM för pojklandslaget. Om det blir med Pontus eller Joacim – eller båda två – återstår att se.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons