Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt storspel av obesegrad Jennevret

Sverige fortsätter med sitt storspel vid pojk-EM i Bled, Slovenien. Och i spetsen för det svenska laget går Gävles Daniel Jennevret. Inför dagens final är han mästerskapets ende obesegrade spelare.

Annons

Vid gårdagens semifinal mot Portugal inledde Daniel att i par med Mathias Nordqvist liksom på torsdagen vinna foursome med 3–1. Sen avslutade Gävlespelaren de individuella matcherna med att vinna med 4–2. Det liknade utklassning. Totalt besegrade Sverige portugiserna med 5-2.

Dagens finalmotståndare blir inte oväntat arvfienden Norge. Och nu är det revansch som gäller.

– Vi har laddat för den här tävlingen allt sedan vi förlorade mot Norge vid VM-finalen i Japan i mitten av juni, sa Daniel Jennevret innan han åkte till Bled.

Vem Danne ska möta i dagens spel avgörs kanske inte förrän minuterna innan han ska slå ut i sina respektive matcher, först foursome, sedan singel. Det kommer med all säkerhet att bli rävspel från båda nationerna. Ingen i det svenska laget vill möta Anders Kristiansen, av enig expertis ansedd som världens bäste junior. Och ingen av norrmännen vill ställas mot Daniel Jennevret.

Norge vann i går båda sina matcher i foursome men spelade oavgjort i singlarna mot England.

Just Anders Kristiansen fick oavgjort mot sin motspelare, och frånsett en av de övriga matcherna var det jämnt över hela linjen mot engelsmännen.

Sverige vann sin semifinal med större siffror. Men i dag gäller inga gamla resultat utan nu handlar det om vem som har bäst förmåga att tygla sina nerver.

Vågar vi hålla en slant på Daniel Jennevret och hans kompisar?

Mer läsning

Annons