Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Golfklubb slåss för överlevnad i elitserien under lag–SM – medan Högbo jagar medalj: "Vi hoppas fortfarande"

Det blev ingen superdag för någon av klubbarna – en tuff bana och mycket vind gjorde det speciellt svårt för Gävle som nu har mycket press inför sista dagen.
– Vi får bryta ihop och komma igen, säger Gävle Golfklubbs lagansvarige Mikael Wendin.

Annons

Efter tre dagars spel befinner sig Högbo på en sjunde plats med -15 medan Gävle inte riktigt fått till spelet och ligger på en 16:e plats med +3.

Högbo låg sexa efter torsdagens spel och tappade en placering under fredagen – men vet att det finns mer att ge.

– Vi har gjort det helt okej, vi har inte gjort bort oss än men vi är inte riktigt nöjda heller. Förhoppningsvis kan vi spela riktigt bra under lördagen så hoppas vi fortfarande på en medalj. Det kan gå om alla spelare tar in några slag, säger Högbo Golfklubbs lagansvarige Mikael Söderlund.

Vad säger du om insatsen under fredagen?

– Det var svårspelat, men vi gör helt okej första nio hål på förmiddagen och sedan lite sämre på de andra nio. Sedan vaknar vi tyvärr inte riktigt till på eftermiddagen känns det som och vi får inte ut det vi kan göra.

Det är just nu elva slag upp till medalj för klubben.

Men för Gävle är det snarare en kamp för att få fortsätta i elitserien, de sista fem degraderas efter lördagens spel.

Man har inte alls fått till sitt spel utan har haft det tufft alla tre dagar. Förhoppningen var att en längre bana skulle kunna gynna klubben men även på den banan blev det tungt.

Vad hände nu den tredje dagen?

– Det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Det var tufft väder med väldigt hård vind så varje liten miss fick man väldigt hårt straff för. Men vi hade bekymmer med puttarna den här dagen också precis som innan, vi ger inte oss själva tillräckligt bra lägen, säger Gävle Golfklubbs Mikael Wendin.

Det är åtta slag upp till säker mark och det krävs att spelet sitter under lördagen.

Hur ser ni på fortsättningen nu?

– Vi får helt enkelt försöka att fokusera för att fixa det här. Gör alla spelare bra ifrån sig kan vi säkert ta in lite och vi får hoppas att de andra lagen har en lite sämre dag. Blåser det inte lika starkt borde banan passa oss.

Efter fredagens spel är Landeryd i ledning före Barsebäck och Karlstad som delar på andraplatsen just nu.

Mer läsning

Annons