Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Golfklubb ute ur elitserien efter lag–SM: "Vi tar med oss mycket positivt"

Gävle kom upp till elitserien efter att ha vunnit ettan förra säsongen men hamnade under lördagen en plats ifrån att lyckas hålla sig kvar.
– Vi tar med oss mycket positivt, även fast det är jobbigt just nu. Vi får komma igen, säger Gävle Golfklubbs Mikael Wendin.

Annons

Gävle behövde nå en 13:e plats för att hålla sig kvar i elitserien – men med ett slag för lite hamnade man istället på en 14:e.

Hade man haft ett slag bättre hade man fått spela om det eftersom man då hamnat på delad plats med Bålstad.

– Det är nedstämda grabbar nu. Alla sitter och grubblar på vart det där slaget var och alla tänker att de hade kunnat gjort en bättre någonstans. Men alla har skött sig bra och kämpat som satan, säger Wendin.

Vad är det som gör att det inte riktigt räcker?

– Vi har inte haft det där lilla flytet man behöver. Idag hade vi till exempel hård vind när vi spelade och då satt de som vi skulle plocka in på i klubbstugan och tittade. Men vi har missat mycket puttar och det är där vi har tappat mest mot de andra. Green–områderna här är mycket lurigare än hemma och vi har inte riktigt fått till det.

Det är individuella tävlingar för spelarna redan nästa vecka men tränarna kommer att sätta sig och utvärdera vad som gick bra och mindre bra under veckan.

– Vi får ta nya tag sen men nu får vi försöka gå igenom och klura på vad vi gjorde bra och vad vi måste utveckla, säger Wendin.

Men något att ta med sig är att spelaren som spelade absolut bäst sista dagen var just en Gävlespelare – det var Pontus Nyholm som gick på -2.

Gävles Joakim Åhlund och Pontus Nyholm.

Högbo som satsade på medalj efter att de förra året blev fyra spelade jämnt och låg ungefär lika hela veckan men kunde spela sig till en delad sjätteplats efter att ha legat sjua inför sista dagen.

Hur sammanfattar du veckan?

– En bra arbetsinsats av allihopa. Sammanfattar man spelformen så är vi med på allt utom bästbollarna. I de andra formerna matchar vi de som är topp tre. Men att vara sjätte bästa laget i Sverige är inte dåligt och vi har haft en väldigt bra vecka med ett härligt gäng, säger Högbo Golfklubbs Mikael Söderlund.

Vad är det som saknas i bästboll?

– Vi släpper inte loss spelet fullt ut, utan vi spelar lite avvaktande. Till nästa år får vi släppa loss lite mer där.

Mer läsning

Annons