Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle i elitserien – utan sin storstjärna

Det är på klassisk golfmark som Gävle GK i dag gör come back i elitserien. I Finspång formades Sveriges första vinnare av en så kallad grand slam. Liselotte Neumann vann för tjugo år sedan US Open och har därefter följts av flera landsmaninnor med Annika Sörenstam i spetsen.

Annons

En annan grand slam, British Open, avgörs av tradition samtidigt med elitserien. Det innebär att många av klubbarna tvingas undvara sina bästa spelare. Peter Hedblom är dock inte någon av dem.

I söndags fattades endast några slag för att Peter skulle ha kvalat in till British Open. Betyder det att han nu spelar med Gävle i Finspång?

– Nej, jag behöver det här uppehållet för att få koppla av med tävlingsspelandet och umgås med familjen. Jag är borta 30 veckor av året, så en paus av det här slaget är värdefull både för mig och min familj och för min golf.

– Vi har inte försökt påverka Peter att spela, förklarar Gävles coach Lasse Wendel. Peter har redogjort för sin situation redan tidigare år. Det får vi respektera.

Peter har bara goda intryck från den tiden han spelade seriegolf.

– Det var det största man kunde vara med om som junior. Att känna att man var medlem i ett lag och spela under den press det innebär.

Gävles äss i Europatouren håller tummarna för sin klubb i Finspång:

– Med lite flyt kan det bli en placering högt upp i resultatlistan.

Målet för Gävle i år är i första hand att stabilisera platsen i serien.

– Vi har satsat på ett lag med rutin, fastslår Lasse Wendel. Daniel Jennevret är vår ende junior i truppen. Han anslöt till laget på tisdagen och var med om att spela in sig på den ganska korta men trixiga banan.

Favoritlag?

– Det får Barsebäck vara. Dom har ett till synes komplett lag som leds av förre Gävlespelaren ”Kricken” Härdin. Som dessutom har spelat någon tävling och verkar vara i sådan form att han skulle kunna hoppa in i laget, säger Lasse Wendel.

Mer läsning

Annons