Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle ligger bäst till

Annons

Just nu spelar Gävles och Högbos juniorer kval till junior-SM med en drömresa till Spanien i finalpotten. Och Gävle ligger bäst till efter den första av två dagars spel.

Gävlelaget spelar sin kvaltävling i Bro-Bålsta, medan Högbo tävlar i Bollnäs. På varje plats deltar åtta klubbar med fyra i varje pool, varifrån två går vidare till kvartsfinal senare i sommar. Även därifrån avancerar två klubbar per pool till semifinal, varifrån sedan en kvartett klubbar bjuds på resa till Spanien för att spela final.

Gävle har redan kvalificerat sig för vidare spel efter två vinster av två möjliga på tisdagen. Dagens match, mot hemmaklubben Bro-Bålsta, gäller endast vem som ska bli etta eller tvåa.

– Men vi går förstås in för att vinna, säger Kjell Bengtsson i Gävles ledning. Han kunde bland annat glädja sig åt att se nykorade JVM-medaljören Danne Jennevret spela ihop med ett par av klubbens unga tjejtalanger, Jonna Smiding och Hanna Flach, och vinna båda matcherna.

För Högbo måste däremot mycket stämma i dag för att det ska bli avancemang. Högbolaget plockade en poäng mot hemmaklubben men förlorade därefter mot Falun med 1–3. Onsdagens match spelas mot Lindö och måste troligen vinnas med 4-0 för att Högbo inte ska få respass ur JSM.

Mer läsning

Annons