Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävledamerna drar ifrån

Gävles damer drygade avslutningsdagen ut sin ledning i Högbo och leder nu div.I-golfen med 22 slag inför nästa sammandragning, i Sundsvall om tre veckor. Py Bengtsson delade den individuella vinsten på de avslutande 18 hålen med förra Europatourspelaren Åsa Gottmo från Timrå.

Annons

Därmed var Py individuellt bäst i samtliga delgrenar: förutom singelspelet även fredagens foursome tillsammans med Linnéa Friskman och bästbollen med Tove Barrögård.

Den gångna veckans spelprogram blev i hårdaste laget för 14-åriga Tove. Först tävlade hon vid junior-SM i Uppsala i mitten av veckan, sen spelade hon samtliga tre ronder i Högbo. Tove gjorde det väldigt bra på fredagen men det tuffa matchandet tog ut sin rätt i singelspelet. Förutom Py Bengtssons 75 slag hade Christina Petersson 78 och Linnéa Friskman 80.

– En väldigt bra laginsats, berömmer coachen Ulf Andersson. Även Jonna Smiding har ju ingått i laget. Och Tove vet vi vad hon går för i normala fall.

Till sammandragningen i Sundsvall hoppas Uffe att Elin Mickelsson ska vara klar för spel igen:

– Elin har dragits en längre tid med en handledsskada som dock är på bättringsvägen. I Högbo kunde inte spela, få se hur det blir i Sundsvall.

I Rättvikhängde både Gävle och Hofors med i den tätgrupp som drog ifrån på lördagen. De två dalalagen Falun och Rättvik leder, men Gävle på fjärde plats är endast tre slag från täten och Hofors ytterligare tre slag bakom.

– Vem som helst av de fem främsta lagen kan vinna vid sammandragningen den 17-18 juli, säger ”Nutte” Sjöberg, coach i Hofors. Vi ska göra allt för att dra fördel av vår hemmabana. Vi har varit nära så många gånger att vi tycker det är vår tur nu.

Allra bäst av gästrikarna vid lördagens singelspel var Fredrik Stenberg från Hofors med 68 slag. Bara snäppet efter, 69 slag, var Gävles Fredrik Eriksson och Erik Oja.

– Vi gjorde en bra laginsats i singelspelet, säger Erik Oja. Nu borde vi ha slagläge inför returen i Hofors.

Älvkarleby avancerade i sin division upp till andra plats. Visserligen 15 slag efter ledande Grönlund men klart före jagande Kåbo och Arlandastad. Tre juniorer kompletterade spelande coachen Perry Andersson och gjorde det bra. Alla i laget gick under 80 slag med Dan Vikström som den bäste på 74.

Den avslutande sammandragningen blir i Kåbo den 17–18 juli. Frille Eriksson

Mer läsning

Annons