Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles lag försvagat inför division 1-spelet

Madde Hedblom, en av Gävles främsta golfprofiler under senare år, har lämnat klubben. Hon är tränare på Arlandastad Golf, har flyttat med familj till Sigtuna och kommer inte att spela tävlingsgolf för Gävle i sommar.

Annons

Madde har dock fortfarande anknytning till Gävle som personlig tränare åt Christina Petersson. Hon är även, liksom brorsan Peter, som också har anknytning till Arlandastad, hedersmedlem i Gävle GK.

Inför division 1-golfen i Högbo kommande fredag och lördag får därför Gävle ett rumphugget lag jämfört med senare år, inte minst när klubben vann SM-brons för tre säsonger sedan. Då fanns i laget även Sofia Johansson, som också slutat sin elitsatsning och nu är tränare i Karlstad.

I serielaget inför tävlingarna i Högbo finns i övrigt Py Bengtsson, som dock har lagt ned sin elitsatsning, och Linnéa Friskman.

Ny coach för laget i år är Ulf Andersson, tidigare i herrarnas elitlag:

– Det blir många yngre flickor som kommer in i serietruppen inför tävlingarna i Högbo. Det slutliga laget är ännu inte uttaget, men stommen består av Py Bengtsson, Linnéa Friskman och Christina Petersson.

Mer läsning

Annons