Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlespelare till semifinal i pojk-EM

Annons

Joacim Åhlund och hans svenska landslagskompisar är i semifinal vid pojk-EM i finska Pickala Golf. I kvartsfinalen besegrades Italien med klara siffror och på fredag förmiddag ställs det svenska laget mot i dessa sammanhang ständiga rivalen Norge, om en plats i finalen.

Torsdag morgon inleddes med att Gävle-Jocke i par med Felix Pålsson vann i foursome, där spelarna slår vartannat slag, med 3/2 mot sina italienska motståndare. Eftersom även det andra svenska paret vann sin match – dock först på 23:e hålet – grundlades den totala vinsten.

Under eftermiddagen spelade Jocke sin singelmatch och hamnade direkt i underläge med 0-3. Det orkade han inte ta igen, resultatet blev 2/3, men förlusten spelade mindre roll eftersom avancemanget redan var klart.

Norge i semifinal är ingen obekant historia. Just i 18-mästerskap har norrmän och svenskar duellerat förr. De år Daniel Jennevret från Högbo blev både världsmästare och silvermedaljör i Japan samt Europamästare var Norge den främsta utmanaren. Grannlandet verkar ha en stark besättning även i år ledd av supertalangen Kristoffer Reitan, som vann sin singelmatch i kvartsfinalen med 3/1. Norge hade dessutom en ännu större vinstmarginal (5-2) i sin kvart än vad Sverige (4,5-2,5) hade mot Italien.

I den andra semifinalen möts Holland och Tyskland.

Mer läsning

Annons