Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Godkänt, men kunde varit bättre”

Högbo GK gjorde en stark förstadag när lag-SM i golf inleddes i Göteborg med parspel.
Inför de tre återstående dagarna ligger gästrikeklubben på nionde plats bland 18 klubbar.
– Det är godkänt men det kunde ha varit bättre, konstaterar coachen Roger Andersson.

Annons

Dagen inleddes med foursome. Här var paret Erik Andersson och Gustaf Sjögren på väg att göra något riktigt stort när en dubbelbogey på 15:e hålet – dagens enda för gästrikarna – störde ritningarna. Men med 70 slag, exakt detsamma som banans par, var insatsen ändå mer än godkänd.

Kalle Andersson och Daniel Jennevret spelade i Högbos andra par och hade fem bogeys samt resten par när två hål återstod. Avslutningen blev desto bättre med två birdies och en räddad inledning med 73 slag.

I eftermiddagens bästbollar ersattes Erik Andersson av Fredrik Forsvall. I par med Gustaf Sjögren var Gustafs och Fredriks inledning magnifik med fem birdies på de första nio hålen, 10-18. Sen kom en förarglig bogey på ettan och två i följd på hålen 5-6, så slutresultatet blev fyra under par, 66 slag.

Samma notering gjorde Kalle Andersson och Daniel Jennevret men med fyra birdies och resten par.

Med +3 efter foursome och -8 i bästbollarna hamnade Högbo på -5 efter första dagens spel.

– Vi har inte fått den utdelning vi hade hoppats på men inte heller spelat riktigt bra, erkännerr Roger Andersson. Ibland var det problem från tee, vilket ibland skapade svåra lägen för oss. Men grabbarna kämpade bra och det blir en intressant fortsättning när singelspelet inleds i dag.

Leder tävlingen gör Kvarnby från Malmö, där paret Jens Dantorp/Lars Johansson gjorde 61 slag trots en dubbel. Avslutningen med två eaglar, fem birdies och två par var enastående och gav 27 slag på de sista nio hålen.

Mer läsning

Annons