Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är tjejerna som börjat golfskolan

/
  • Här är tjejgolfens framtid i Högbo. Fr v främre raden instruktören Stina Skoglund-Hansson, Alice Winges, Elsa Hädingård, Elsa Axling och Jennie Holmkvist. Stående fr v Ilmi Skoog, Frida Forssell, Fanny Lindberg, Elvira Andersson, Tove Roslund, Maria Eidhagen Harrousch, Clara Holmvall och Desirée Ström.

För några dagar sedan slutade de skolan. Nu pluggar de igen. Fast nu försöker 13 unga tjejer i Högbo lära sig ett nytt ämne: golf.

Annons

Stina Skoglund-Hansson från golfklubben är handledare och lärare.

– Vi har kul tillsammans. Och det finns ämnen till duktiga golfare hos många av dem.

Tjejerna är mellan 12 och 17 år. Några av dem har testat golf tidigare. Men ingen har börjat spela tävlingar och ingen har ännu officiellt handicap.

– Vi ska försöka lotsa in dem lite försiktigt och kanske spela någon nybörjartävling i klubbens regi så småningom. Men än så länge kör vi med golfens grunder både på övningsfältet och ute på 9-hålsbanan där de får börja känna sig för.

Mycket är på lek fortfarande.

– Men inte bara lek. Målet i sommar är att de ska få officiellt handicap och därför kör vi teknikövningar där saker som uppställning, sikte och grepp är väsentliga.

En del av tjejerna i gruppen började redan i höstas, men de flesta – varav ett par kommer från Hofors – anslöt i våras och träffas ett par gånger i veckan.

– Vi har även aktiviteter utanför golfen för att svetsa samman gruppen och försöka ha kul på alla plan. Om det stämmer kommer vi också att köra en del träning inomhus till vintern, säger Stina som tagit initiativet till den nya tjejsatsningen och själv rankas som nummer ett på damsidan inom klubben.

Mer läsning

Annons