Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här drillas framtidens golfare

Ett par dussin av distriktets mest lovande unga golfare har varit samlade till läger i Högbo. Och som av en händelse arrangerade samtidigt Högbo GK:s något äldre juniorer en tävling för klubbens seniorer. Avsikten var att med startavgifter och diverse tävlingar i tävlingen få in pengar för att ekonomisera säsongens verksamhet.

Annons

– Det blev lyckat i alla avseenden, säger klubbens junioransvarige Janne Nilsson. Dels hade vi två bra lägerdagar med ungdomar från både Gästrikland och Hälsingland, dels fick Högbo på tävlingen in ett skapligt överskott som gör att vi kan skicka iväg våra juniorer till tävlingar av olika slag.

Mellan 14 och 15 tusen kronor gav tävlingen i överskott. Ett sponsrat prisbord, startavgifter liksom satsningar från merparten av deltagarna på att placera sig närmast hål på korthålen gjorde att det ekonomiska nettot sköt i höjden.

Lägret, som omfattade ungdomar mellan 13 och 16 år, hade flest deltagare från Högbo och Gävle. Däremot inte någon från Gästriklands tredje klubb, Hofors GK.

– Avsikten är att de här träffarna ska bli årligen återkommande, berättar Gävles Kjell Bengtsson i lägerledningen. Det är i den här åldern man är mest mottaglig för att lära sig rätt saker.

Instruktörerna Mikael Söderlund från Högbo och Hempa Lundqvist från Gävle delade med sig av sitt vetande.

– Det finns många oslipade talanger i distriktet som kan utvecklas hur långt som helst. Allt beror på dem själva, sammanfattar de två tränarna.

Den tävling som arrangerades samtidigt med lägret hade idealiska förhållanden. Det skvallrar också resultaten om. De 31 lagen spelade så kallad scramble, och inte mindre än 26 av lagen underskred banans par (72).

Allra värst var inte oväntat veteranen Olle Strand med sitt lag. Kvartetten gjorde sitt bästa för att nå den vision om 54 slag – genomsnitt birdie på varje hål – som tränargurun Pia Nilsson satt som drömmål. Strand & Co noterade 58 slag, men med avräkning för handicap fick de nettoresultatet 53.6!

Efter att ha gjort 31 bruttoslag på de första nio hålen sköt de fabulösa 27 slag in efter en eagle (hål 11) och ett par (hål 17) samt resten birdies.

Frille Eriksson

Mer läsning

Annons