Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom 16 över par – men Stenson i topp

Peter Hedblom missade cutten i PGA-mästerskapet på Oakland Hills i Michigan. Gävlegolfaren gick den andra rundan på 80 slag, tio över par. Han slutade på totalt 156 slag, 16 över par.

Annons

Hedblom lät inte särskilt besviken över att det inte blev någon tredje och fjärde runda, när Sporten nådde honom på telefon i går kväll.

– Spelmässigt har det känts helt okej, men det gäller att ha det där lilla extra flytet. Jag hade svårt att träffa fairway. Det är en fruktansvärt svår bana, greenområdena är nog de svåraste i hela världen. När man inte puttar bra är det inte lätt att uppnå några bra resultat.

Gick det sämre än vad du hade förväntat dig?

– Vad tror du? Jag har ju kommit elva och 21:a i två majors tidigare. Man åker inte till ett PGA-mästerskap utan att vilja spela tredje och fjärde rundan.

Nästa vecka väntar SAS Masters på Arlandastad.

– Jag hoppas att det ska gå riktigt bra. Jag har fått en bra uppladdning. Nu är det bara att se framåt, säger Peter Hedblom.

För Henrik Stenson går det bättre än för Hedblom.

Bara några veckor efter tredjeplatsen i British open är han med i kampen om en major igen.

Efter två rundor av PGA-mästerskapen i Michigan ligger han femma, två slag efter ledaren JB Holmes, USA.

Stenson, som låg på 16:e plats efter första rundan, gick andra rundan på par och avancerade elva placeringar.

– Det blåser en del där ute, och greener och fairways börjar bli hårda. Det är svårt att få bollen riktigt nära, och flaggplaceringarna är inte speciellt enkla, sade Stenson, enligt Svenska golfförbundet, efteråt.

En parrond på banan var inte fel, men att gå riktigt lågt kommer bli svårare, spådde Stenson, som delar femteplatsen med amerikanen David Toms (72–69).

Ett slag bakom dem – på två över par – följer en rad spelare, till exempel spanjoren Sergio Garcia som var på par innan han fyrputtade på det sjuttonde hålet och gjorde dubbelbogey. Två över par är också bland andra Angel Cabrera (Argentina), Aaron Baddeley (Australien) och torsdagens ledare Jeev Milkha Singh (Indien).

För Robert Karlsson, som ledde efter första ronden, gick det betydligt sämre den andra dagen. När han puttade i sista putten för dagen kunde han se tillbaka på en rond som innebar sju över par.

Totalt efter två dagar ligger han fem över par och delar 26:e platsen med bland andra Carl Pettersson.

Ett slag bättre är Peter Hanson, delad 21:a.

Mer läsning

Annons