Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom ”bara” en 18:e plats – men närspelet sitter

Tråkig avslutning – men ändå en 18:e plats.

Peter Hedblom kan vara hyfsat nöjd med insatsen i Mercedes-Benz Championship.

– Det är roligt att jag börjar få ett närspel nu, säger han.

Annons

Hedblom behöll alltså den 18:e placering han hade inför sista rundan, som blev en aning svängig för Gävlegolfarens del. Starten var rena mardrömmen med bogeys på både första och andra hålet.

– Det var lite tungt, men jag krigade på hela vägen, säger Hedblom, som med fem birdies och en bogey mellan hål 5 och 15 var uppe på en delad tolfte plats ett tag.

Förhoppningen om en topp tio-placering kom dock på skam under avslutningen. Det blev bogey på hål 16 efter vattenbesök och sedan även på 18:e.

– Lite surt, men om jag hade gjort par på de hålen i stället hade det inte betytt så många placeringar. Som det har sett ut under veckan är jag rätt nöjd ändå. Jag har spelat halvknackigt men ändå hållit i det på ett bra sätt, säger Hedblom som med rundorna 71–70–70–72 stannade på fem slag under par totalt.

– Det som är roligt är att jag börjar få ett närspel nu. Kan jag fortsätta med det behöver jag inte spela ihjäl mig för att slåss om segrar i fortsättningen.

Startfältet i Kölns Europatourtävling var det mest namnkunniga på länge och en 18:e plats innebär förutom en prischeck på omkring en kvarts miljon kronor också många sköna rankingpoäng. Hedblom kan räkna med att närma sig topp 100 på världsrankingen och befäster också sin position bland de 60 främsta som får spela touravslutningen i Dubai i november.

Hedblom vilar från kommande två helgers tävlingar och spelar nästa gång i Alfred Dunhill Links Championship på klassiska Old Course i skotska St Andrews. Det var ju för övrigt i Skottland han tog sin tredje karriärseger på touren för två veckor sedan.

Segrare i Köln blev James Kingston, Sydafrika, som stannade på 13 slag under par och besegrade dansken Anders Hansen i särspel. Bäste svensk blev Peter Hanson som slutade delad trea, ett slag bakom tätduon.

 

Mer läsning

Annons