Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom beredd på en blöt vecka

Peter Hedblom gör sig redo för en blöt vecka i Singapore.

– Det har kommit fruktansvärda skurar här nere, och ska fortsätta likadant. Jag kommer att få användning av paraply, säger han till Sporten.

Annons

Hedblom har två tävlingar på sig att spela ihop de 200 000 euro som kommer att behövas för att bli bland de 60 som får vara med i finalspelet i Dubai.

En utmaning.

– Det är ju nästan hälften av vad jag spelat in i år. Men chansen finns, säger han.

Och den bästa möjligheten, den kommer direkt i Singapore Open – här spelas det om en total prissumma på 6,5 miljoner dollar.

– Skulle jag bli topp tre-fyra här skulle det räcka för att bli finalklar, säger Hedblom, som haft hugg på topplacering både i Portugal och Spanien men inte stått distansen ut.

I Singapore kommer de annorlunda väderförhållandena att spela stor roll, och kan man hantera dem är mycket vunnet. I går var det över 30 grader varmt och fuktigt. Och väderprognoserna talar om kraftiga regnväder som ska komma och gå under hela veckan.

– Det betyder troligen att det kommer att bli en hel del små avbrott. Och det kan innebära att man får spela typ 27 hål en dag, vilket kan bli tufft om solen tittar fram.

Några problem för banorna kommer regnet däremot inte att innebära.

– Det är en otrolig dränering här. I morse vräkte det ner nåt helt sjukt, men när jag gick en provrunda på förmiddagen var det torrt. Dom är vana vid sånt här och har byggt banorna därefter, säger Hedblom.

Singapore Open kommer att spelas på två olika banor, och under onsdagen testspelar Peter den andra. De två första rundorna spelas på varsin bana – de två sista spelas på den tuffaste av dem.

– Jag ska försöka hålla kvaliteten i mitt spel genom hela veckan den här gången. Jag hoppas det ska funka, jag kom ner hit i söndags och känner fortfarande av lite jetlag men till torsdag ska det vara okej.

Efter Singapore återstår Hon Kong Open, men där är prissumman inte lika stor – "bara" 2,5 miljoner dollar.

– Där behövs en första- eller andraplats för att nå 200 000 euro om man skulle missa helt här, uppskattar Hedblom.

Mer läsning

Annons