Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom: ”Det känns som en seger”

Peter Hedblom sjönk till en fjärdeplats och gick miste om British Open-platsen.

Men Gävlegolfarens bästa placering för säsongen och på Scottish Open någonsin gladde honom ordentligt.

– Det känns nästan som en seger, säger Hedblom efter gårdagens ett över par.

Annons

Peter Hedbloms uppryckning är smått osannolik. Från förra tävlingens 17 över par och en sistaplats (81:a) bland de som fixade cutten till helgens fjärdeplats på Europatourens mest meriterade tävling.

Det är som skillnaden mellan natt och dag.

Men Hedblom vet att det är så här inom golfen.

– Det är ju smått fantastiskt att det kan vända så pass snabbt, det var ju lika förra året då jag gick från en massa bottenplaceringar till en andraplats och en seger på touren, säger Hedblom.

Gårdagens ett över par sänkte visserligen Gävlesonen från en delad tredjeplats till en delad fjärdeplats (tillsammans med Stephen Gallacher och Fransesco Molinari). Hedblom missade också att knipa den sista British Open-biljetten som en i startfältet tilldelades.

Men glädjen över att vara tillbaka i täten går i första hand för 40-åringen den här dagen.

– Det här känns nästan som en seger för mig, jag har vetat att spelet funnits inom mig. Trots att jag tappade en placering och missade British Open är jag oerhört nöjd, säger han.

Vad gjorde du bättre den här helgen jämfört med tidigare tävlingar i år?

– Det är främst puttningen som blivit bättre, sen har jag som sagt fått till rutinen bättre inför varje slag. Jag kommer igång mycket snabbare nu inför varje slag, säger Hedblom, som i och med fjärdeplatsen kammade hem en vinstsumma på drygt en och en halv miljon.

Gårdagen började däremot motigt med en dubbelbogey och en bogey tidigt på rundan. Men Hedblom spelade upp sig och förbättrade sig med två slag under de sex sista hålen.

Den hårda vinden, som högst tolv meter i sekunden, störde spelarna väldigt mycket. Clarke gick till exempel fem över par och vinnaren Molinari tre över par.

– Det blåste nästan kuling här, så det var väldigt svårt för oss trots att det var lite bättre under ledarbollarna.

Nu är det en och en halv veckas vila för Hedblom – det hade det inte blivit om han hade lyckats spelat sig till British Open.

– Det är nästan skönt att få slappna av lite på hemmaplan i stället.

Mer läsning

Annons