Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom försvarar titeln i Skottland

Han är på väg ut från topp 200 i världen.
Då hoppas Peter Hedblom på en favorit i repris – i helgen ska han försöka försvara titeln i Johnnie Walker Championship.

Annons

För ett år sedan tog Gävlegolfaren Peter Hedblom sin tredje Europatourseger i karriären när han på Gleneagles, Skottland, höll undan med ett slag före hårdspurtande Martin Erlandsson.

Nu är det dags igen – och ungefär med samma förutsättningar. I fjol gjorde Hedblom inte heller mycket väsen av sig under första delen av säsongen och hade rasat till 211:e plats på världsrankingen när han först förlorade i särspel i Holland och sedan tog hem rubbet i Skottland veckan efter.

Och då, precis som nu, har han några veckors vila bakom sig.

– Att komma som regerande mästare är lite speciellt. Och i år är tävlingen ännu större eftersom det är sista tävlingen innan Ryder Cup, så det kommer att bli lite extra fokus. Det blir kul att komma tillbaka, säger Hedblom.

Han har aldrig tidigare lyckats försvara en titel, men var nära 2008 när han som regerande mästare i Malaysian Open slutade tvåa efter förlust i särspel mot indiern Arjun Atwal. Första försöket att försvara en turneringsvinst gjorde han 1997, året efter triumfen i Marocko, då det blev en 59:e plats.

Nu skulle det sitta bra med en ny framgång. Hedblom har rasat till 199:e plats på världsrankingen efter att ha legat bland de 80 bästa som bäst för ett par år sedan.

Peter Hedblom spelade senast i egna turneringen Gefle Open 7–8 augusti där han spurtade till sig andraplatsen. När han började träna igen förra veckan kände han direkt av axlarna som han haft problem med en längre period. Det gav dock med sig en del så fort han svingat av sig den värsta stelheten.

– Axlarna smörjer sig själva när jag tränar och spelar mycket, men när jag inte gör det kan jag ibland få ont bara jag svänger ratten för mycket när jag kör bil, säger Hedblom, som går ut klockan 14 i eftermiddag tillsammans med bland andra fransmannen Grégory Havret, som blev trea i fjol och vann tävlingen året dessförinnan.

Hedblom tävlar tre helger i rad den här gången, men sedan är det fokus på elitserieishockeyn och hans kära Brynäs. Och där är Hedblom optimist.

– Inför förra säsongen var jag negativ, men i år är jag positiv. Jag gillar känslan i kroppen, hehe.

– Förra året var jag orolig för målvaktssidan, jag var lite osäker på Jacob Markström, men det blev ju bra. I år tycker jag ändå att vi har de här unga spelarna som kan bli lite bättre och har fått in Dale Clarke och Mattias Ekholm samtidigt som Lasse Jonsson är tillbaka. Sedan har vi Calle Järnkrok som var helt sjukt bra under slutspelet.

– Jag tror på en sjätteplats och att det sedan räcker till semifinal.

Mer läsning

Annons