Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom fortsatt stark – ligger tia i Skottland

Peter Hedbloms fina form håller i sig. Efter två dagars spel i Europatourtävlingen Johnnie Walker Championships i Skottland, ligger han på en delad tiondeplats.
– Jag märker att andraplatsen i Holland har betytt en hel del för självförtroendet, säger Hedblom efter gårdagens 68-runda.

Annons

Gävlegolfaren Peter Hedblom ser ut att kunna upprepa den fina bedriften från förra veckan i KLM Open i Holland. Han skuggar nu täten i Johnnie Walker Championships i Perthshire, Skottland.

Efter gårdagens 68-runda, fyra slag under par, är Hedblom nu delad tia – fyra slag bakom ledande hemmaspelaren Paul Lawrie.

– Jag fick en bra start och sedan rullade det bara på. Jämfört med första rundan lyckades jag få upp bollen lite närmare flaggan, och jag hade bara ett utslag som var dåligt, berättar Hedblom.

Under den första rundan fanns han med däruppe ett bra tag, men tre raka bogeys gjorde att Hedblom sjönk i resultatlistan. Han gick till slut runt på par (72 slag) och låg på en delad 47:e plats inför gårdagens runda.

I torsdags inledde han på hål 10, men i går startade han på hål 1 – och den första birdien kom på det fjärde hålet (ett par 3-hål). Efter ytterligare två birdies kom den andra rundans enda bogey på det 13:e hålet.

– Därför kändes det extra skönt att jag kunde göra birdie på nästa hål, och sedan även på det 16:e. Jag är i bra form nu och det känns väldigt kul att jag är med i toppen. Förhoppningsvis kan det gå riktigt bra på de två sista rundorna, säger Hedblom.

– Framför allt har den insatsen betytt väldigt mycket för självförtroendet, det märker jag. Det är otroligt mycket enklare att spela bra nu. Det är inte alltid så enkelt att komma ifrån en topprestation, det är lätt att man känner sig lite nöjd och därmed inte är fokuserad. Inför den här tävlingen har jag jobbat mycket med just den biten och jag känner att jag kan spela mer avslappnat.

Hedblom är dock inte bäste svensk i tävlingen, utan Michael Jonzon är just nu delad femma, på fem slag under par.

Mer läsning

Annons