Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom framme vid sitt stora mål

Ett av säsongens stora mål har varit att nå hela vägen till säsongsavslutningen i Dubai.
Nu är Peter Hedblom där – och tidigt i morse slog han ut på den första rundan.
– Jag måste spela aggressivt för att lyckas, säger Gävlegolfaren när säsongen ska avslutas.

Annons

För första gången samlas de 60 bästa spelarna på Europatourens penninglista för att göra upp i en finaltävling i luxuösa emiratet Dubai.

– Eftersom det är första finalen har dom gjort mycket av det hela. Här i Dubai är det riktigt stort med mycket reklam för tävlingen och för oss spelare blir det förstås lite extra uppassning, berättar Peter Hedblom.

39-åringen från Gävle har kvalificerat sig till Europatourfinalen som 46:a på rankingen, en nivå han nått bland annat tack vare segern i Johnnie Walker Championships i Skottland.

– Det har ju varit ett mål att få vara med här i Dubai och även om det såg lite tungt ut tidigare på säsongen.

Men nu är Hedblom på plats och var faktiskt en av de allra första att spela på den nybyggda banan som ritats av legendaren Greg Norman.

– Jag och Alexander Norén var ute i söndags och då var det bara några före oss som hade gått ut på banan.

Men Peter, som slår ut klockan 05.50 svensk tid och går i samma boll som engelsmannen Steve Webster, är inte helt nöjd med tävlingsbanan. Han anser den vara för bred och inte ha någon egentlig ruff och dessutom innehålla för många så kallade blinda slag.

– Den passar långtslående spelare som kan slå över bunkrarna med sina utslag och det gör ju inte jag.

• Så banan är en nackdel för dig?

– Ja, helt klart. Jag måste kanske ta en järnfemma efter mitt utslag, medan de som slår långt kan nå in på green med en järnåtta i stället. Klar att det blir svårare för mig att göra birdie då.

• Så du måste chansa lite på vissa hål?

– Ja, eller åtminstone spela mer aggressivt. Men det är bara att köra och satsa allt, det är ju sista tävlingen för säsongen.

Och stora pengar är det att spela om också – även om arrangörerna fått sänka prispotten något på grund av finanskrisen.

– Från början var det sagt tio miljoner dollar i prispengar och sedan ytterligare tio miljoner i bonuspoolen som de 15 bästa i totalen skulle få dela på – men för att vara med och slåss om bonuspengarna måste jag nog vinna hela den här tävlingen, säger Hedblom.

Men för en tid sedan sänktes prissummorna med 25 procent – fast att spela om 7,5 miljoner dollar är ju inte så illa det heller...

Mer läsning

Annons