Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom hoppas klättra sista dagen

Peter Hedblom har piggnat till efter sin halsfluss och hoppas klättra i resultatlistan under dagens slutvarv på Europatouren i München. – Kan jag hamna runt 20-25 plats är jag nöjd, säger Gävlegolfaren.

Annons

Efter tre dagars spel ligger Peter hedblom på en delad 35:e plats. Detta trots att han spelar tävlingen i München tack vare en penicillinkur som sattes in i onsdags.

– Jag var riktigt risig i början på veckan men fick penicillin i onsdags och tänkte att klarar jag bara första dagen så visste jag att jag skulle piggna till. Så jag tänkte aldrig på att inte ställa upp i tävlingen, berättar Hedblom.

Och precis som vi skrev i fredagens tidning så fick Peter en riktigt bra start. Tre under par i torsdags följdes sedan upp med en 72-runda (par) på midsommarafton. Men sill, nubbe och övrigt midsommarfirande fick Hedblom vackert avstå från efter avslutat spel.

– Ja, haha! Jag tittade lite på fotbollen innan jag somnade. Synd bara att jag inte kunde göra en bättre runda i dag (lördag). Det var kanonväder och jag fick en bra start och var två under par efter tio hål, men sedan slog jag tyvärr i vattenhindret på elvan och gjorde en bogey.

– Synd eftersom det är ett hål där det är birdiechans, menar Peter som till slut gick runt på ett slag under banans par.

Nu hoppas Hedblom att avsluta tävlingen snyggt.

– Ja, det här är en bana som jag spelat bra på tidigare och det går att skjuta sju åtta slag under. Kan jag gå fem under och hamna på 20-25 plats är jag nöjd.

Leder tävlingen efter tre dagars spel gör tysken Martin Kaymer som är 14 slag före Peter Hedblom. Bäste svensk är Joel Sjöholm på elfte plats.

Mer läsning

Annons