Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom hoppas kunna avsluta snyggt

Peter Hedblom har bara 18 hål kvar av säsongen. Men den sista tävlingen – tillika den stora säsongsfinalen i Dubai – har inte blivit vad Peter hoppades på.
– Jag får i alla fall försöka avsluta året med stil, säger Gävlegolfaren.

Annons

Samtidigt som Peter Hedbloms kompis Alexander Norén i dag finns med i kampen om miljonerna i säsongens Europatouravslutning i Dubai, kämpar Peter själv för att hitta lite flyt under den sista rundan i samma tävling.

– Ja, men i går var det i alla fall lite bättre puttning, säger Hedblom som gick ett slag över par på den tredje rundan och tidigt på söndagsmorgonen gick ut på den sista rundan som 54:e man i det 58 spelare starka startfältet.

Efter tre över den första dagen och en parrunda i fredags blev det fina fem birdies i går, men samtidigt slog Hedblom också sex bogeys. Därför är han totalt plus fyra inför den sista ronden.

– Jag fick en bra start som jag inte kunde förvalta, tyvärr. Men jag får försöka avsluta året med stil, säger Peter Hedblom.

I andra ändan av resultatlistan känner Alexander Norén doften av de 8,5 miljoner kronor som finns att hämta i förstapris.

Norén gick runt den tredje rundan på 67 slag, fem under par, och ligger på delad tredje plats, fem slag efter ledande engelsmannen Lee Westwood.

Peter Hanson gick ännu bättre, 66 slag för dagen, men en svagare inledning på tävlingen gör att han är delad elva inför söndagen, åtta slag efter Westwood. Johan Edfors ligger ytterligare ett slag bakom Hanson.

Alexander Norén går ut med trefaldige majorvinnaren Padraig Harrington i tävlingens nästa sista boll på söndagen.

– Jag har aldrig spelat med honom tidigare så det blir kul, säger Norén till Svensk golf.

Mer läsning

Annons